Fotograf:
Frukt.no
En ungarsk variant av gryterett med potet og grønnsaker. Smaker også godt med kjøtt eller kylling oppi. Oppskriften inneholder
55 Kalorier,
9 g Karbo,
1 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Potetgryte fra Ungarn er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7694 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Potetgryte fra Ungarn!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 55.21 | 352.21 | Kcal |
Protein | 1.33 | 8.48 | gram |
Karbohydrat | 9.35 | 59.65 | gram |
Kostfiber | 1.79 | 11.42 | gram |
Fett | 0.99 | 6.32 | gram |
Mettet fett | 0.10 | 0.64 | gram |
Salt | 0.15 | 0.97 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.03 | Kr 12.95 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 552 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 67,74 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Løken skrelles og finhakkes før den freses blank i olje. Tilsett krydderet sammen med 1/2 dl av vannet. La vannet koke inn.
Potetene skrelles og skjæres i båter, eller lag små runde poteter med et uthulerjern. Paprikaen renses og skjæres i store terninger. Potetbåtene og paprikaterningene legges i gryten sammen med de hermetiske tomatene, smuldret i buljong og resten av vannet. Det hele kokes under lokk på svak varme til potetene er møre. Smak evt. til med salt og pepper. En slik gryterett er god med kylling eller annet kjøtt. Serveres med fersk brød til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 370)
Tilberedningstid:
20-40 min
Kategori:
Gryterett
Diett/allergi:
Veganer
Land:
Ungarn
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2014-04-05
Oppdatert dato:2014-04-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift