Potetkake med basilikum



Potetkake med basilikum inneholder 191 Kalorier, 26 g Karbo, 7 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Potetkake med basilikum har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Potetkake med basilikum er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2810 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Grunndeig:

25grmeierismør
2,5dlvann
25grgjær
1tssalt
Ca 7dlhvetemel

Fyll:

Ca 600grkokte, varme poteter
150grJarlsberg, Nøkkel eller annen vellagret ost, revet
15blad(er)frisk basilikum, finhakket
0,25tssalt
0,25tspepper, malt

Pensling:

3sssmeltet meierismør eller olivenolje
0,25tsgrovmalt salt
Litt frisk finhakket basilkum
Ildfast form ca. 25x25 cm.
I stekeovnen: 225 grader C, ca. 12 minutter for bare bunnen 200 grader C, ca. 35 minutter for hele potetkaken




Næringsdeklarasjon for Potetkake med basilikum!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier190.612 828.41Kcal
Protein6.84101.50gram
Karbohydrat25.71381.50gram
Kostfiber2.2633.54gram
Fett6.2192.15gram
Mettet fett3.7355.35gram
Salt0.8712.90gram
Pris på oppskriftenKr 2.50Kr 37.10Kroner
Hele oppskriften veier1 484 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo53,95 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Lag grunndeigen og del den i to like deler. Pensle formen godt med meierismør. Kjevle den ene deigbiten ut slik at den dekker bunn og sider i formen. Forstek bunnen til den er svakt gyllen. Mos potetene og bland med ost, basilikum og krydder. Fordel fyllet over den forstekte bunnen. Kjevle ut den andre deighalvdelen og legg denne som lokk over fyllet. Klem skjøten litt sammen. Lag et par hull i lokket slik at damp slipper ut under stekingen. Pensle lokket med smør og dryss over salt og urter.

Stek potetkaken og server den lunken f.eks ved siden av spekemat eller annet kaldt kjøtt.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 285)
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-07-10
Oppdatert dato:2002-07-10


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.