Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Potetpai 4 oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Potetpai 4



Potetpai 4 inneholder 207 Kalorier, 14 g Karbo, 7 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Potetpai 4 har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Potetpai 4 er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
4dlhvetemel
150grsmør eller margarin
1stkegg

Til fyll:

2sssmør eller margarin
200grpurreløk
100grløk
600grpoteter
0,5dlvann
0,5tsbuljongpulver
0,5tssalt
0,5tsmerian
1dashNykvernet pepper
200grkokt skinke i strimler
150grrevet vellagret Norvegiaost
2sshakket persille
1stkegg
1,5dlfløte




Kalorier og næringsinnhold i Potetpai 4 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier206.714 081.341 020.34Kcal
Protein6.83134.8533.71gram
Karbohydrat13.58268.1367.03gram
Kostfiber1.2925.476.37gram
Fett13.61268.7267.18gram
Mettet fett8.37165.2641.31gram
Salt0.6412.723.18gram
Pris på oppskriftenKr 4.34Kr 85.69Kr 21.42.-
Hele oppskriften veier1 974 totalt1 974 pr porsj494 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 stykker

Mel og smør smuldres sammen til en grynet masse. Tilsett egget og elt deigen lett sammen. Legg deigen kaldt i ca. 1 time. Kjevle den ut til en tynn leiv og legg den godt i bunn og på kanter i en godt smurt paiform. Prikk deigen med en gaffel og sett formen kaldt. Smelt smør i en kjele og tilsett purreløken som er kuttet i strimler, hakket løk og potetene som er skåret i tynne skiver. La det hele småsurre på svak varme til grønnsakene er så vidt myke. Tilsett buljongen, salt og pepper.
Kok i ca. 15 minutter og hell blandingen i paiformen. Tilsett strimlet skinke. Pisk egg og fløte og hell over formen. Dryss osten over og sett i ovnen, som på forhånd er forvarmet til 225 grader. Stek på nederste rille i ca. 35 minutter, eller til paien er gyllen. Server gjerne en grønn salat til paien.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Arild Svensgams hjemmeside
(Intern: 17218)
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-03-17
Oppdatert dato:2004-03-17
Lesere: 2071 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.