Fotograf:
Matprat.no
Pulled pork, eller revet svinekjøtt, er en klassisk amerikansk bbq-rett. Denne varianten pulled pork av svinenakke med sennep og rub er laget av matrådgiver i MatPrat og verdensmester i grilling, Bjørn Tore Teigen. Til Teigens pulled pork serveres selvsagt Teigens bbq-saus. Oppskriften inneholder
205 Kalorier,
14 g Karbo,
12 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Sennep, Spor-av-selleri, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pulled pork med bbq-saus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5130 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pulled pork med bbq-saus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 205.00 | 697.26 | Kcal |
Protein | 11.95 | 40.64 | gram |
Karbohydrat | 13.66 | 46.46 | gram |
Kostfiber | 0.43 | 1.46 | gram |
Fett | 11.30 | 38.43 | gram |
Mettet fett | 4.01 | 13.64 | gram |
Salt | 0.97 | 3.30 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.73 | Kr 16.09 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 721 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 26,65 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Smør inn benfri svinenakke med sennep. Fordel grillkrydder rundt hele stykket. Legg svinenakken på indirekte varme (150 °C) på kullgrill til kjernetemperaturen viser 86 °C, ca. fem timer.
Bruker du gassgrill, plasser en røykboks eller aluminiumsfolie med treflis på grillen de første to-tre timene. (Må mulig fylles opp igjen i løpet av tiden). Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
2. Lag bbq-saus. Løs opp sukker i varm kaffe. Tilsett ketchup og smak til med tabasco. La sausen stå en time før bruk.
3. La svinenakken hvile i minimum 15-20 minutter. Riv det møre kjøttet fra hverandre.
Bruk gjerne engangshansker eller to gafler når du river kjøttet, da kjøttet er varmt.
Server pulled pork med hot og deilig bbq-saus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31222)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Amerika
Innlagt dato:2014-02-26
Oppdatert dato:2014-02-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift