Fotograf:Sara Johannessen Svinekjøtt passer som kjent godt sammen med frukt og friske smaker. Her har en helgrillet ytrefilet fått følge av en søt mangosalat, og en frisk blandet salat med jordbær og nektariner.
Oppskriften inneholder 88 Kalorier, 7 g Karbo, 7 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Pensle ytrefilet av svin med olje, og krydre med salt og pepper.
Bruk sterk varme, og grill fileten raskt på alle sider. La fileten ettersteke på lavere varme til den har fått riktig kjernetemperatur, bruk gjerne et steketermometer. Fileten er medium stekt ved 70 °C, og gjennomstekt ved 76 °C. Beregn ca. 40 minutter steketid per kilo kjøtt. La fileten hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
Skrell mango, og kutt dem i store biter. Rens rødløk, og skjær løken i tynne skiver. Kutt lime i båter.
Del pasjonsfrukt og ta ut innmaten med en skje. Bland pasjonsfrukt og olje til en dressing, smak til med salt og pepper.
Bruk en ferdig salatmiks eller riv opp litt salat fra ulike typer.
Anrett salaten på et stort fat, legg på mangobiter og rødløk. Pynt med limebåter og litt frisk koriander og mynte.
Skjær kjøttet i tynne skiver og anrett det pent på fatet. Drypp dressingen over salaten rett før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 35997)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2021-10-19
Oppdatert dato:2021-10-19