Fotograf:
Rosemarie Rodriguez
Byggryn er noe man ikke bruker så mye lenger. Vi prøvde det her og det er en ingrediens som både fyller ut godt og har smak. I kombinasjon med krydder har det mange muligheter.
Her med svinekjøtt og purre.
Husk at det lureste er å bløtlegge grynene over natten.
Denne kan rett og slett gjøres vegetar ved å ikke bruke svinekjøtt, men litt poteter i terninger. Oppskriften inneholder
73 Kalorier,
8 g Karbo,
6 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Selleri, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Purre og byggrynsuppe er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4250 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Purre og byggrynsuppe!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 72.90 | 396.79 | Kcal |
Protein | 5.72 | 31.13 | gram |
Karbohydrat | 7.95 | 43.27 | gram |
Kostfiber | 1.91 | 10.40 | gram |
Fett | 1.60 | 8.71 | gram |
Mettet fett | 0.52 | 2.83 | gram |
Salt | 0.35 | 1.91 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.73 | Kr 14.86 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 633 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 43,62 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp litt vann og ha i byggrynene. Kjøl ned og la det står i kjøleskapet over natten. Husk at disse grynene sveller mye.
Ha så i en stor gryte buljong, svinekjøtt, løk og byggryn. La det småkoke i ca 30-45 min. Ha så i resten av grønnsaker og krydder. Kok til det er mørt eller ca 20-30 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server med evt brød ol.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Rosemarie Rodriguez
(Intern: 32146)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Suppe
Innlagt dato:2015-10-04
Oppdatert dato:2015-10-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift