Fotograf:Norsk Tradisjonsmat Rabarbragrøt er enkel og rask å lage for de som har dette i hagen. Det er mange varianter av både grøt og suppe, men som oftest er det bare variasjoner i mengdeforhold mellom rabarbra, sukker, vann og potetmel + litt hemmelige ingredienser som vanilje, kanel, ingefær ol evt tilbehør som fløte ol. De fleste fylker i norge har noen varianter.
Oppskriften inneholder 84 Kalorier, 19 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Flekk rabarbrastilkene og skjær dem i småstykker. Kok dem i vannet til de er møre. Rør inn sukker og la det koke til sukkeret er oppløst.
Ta grøten av varmen og rør potetmel, utrørt i litt vann, inn i grøten. Varm grøten opp mot kokepunktet, men ikke la det koke.
Hell grøten i en serveringsskål.
Server med fløtemelk eller pisket krem. Du kan også drysse litt kanel over før servering.
Denne oppskriften er sendt inn av Anne Ka Munkejord..
Hun skriver at dette er en mye brukt sommerdessert. Rabarbra er en lettstelt plante som trives i hele Vestfold, og den "hørte med" i de fleste hager. Rabarbrastilkene er best å høste før St.Hans, da de senere på sommeren blir litt trene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34056)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Grøt Land:
Norge Fylke:
Vestfold
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2018-06-18
Oppdatert dato:2018-06-18