Vask stilkene og skjær dem i biter. Del vaniljestangen i 2 på langs og ta ut frøene med en kniv.
Kok opp vann og legg rababrabitene i vannet sammen med sukker og vaniljefrø og -stang. Kok til stykkene er knapt møre, de skal ikke koke istykker.
Bland potetmel med litt kaldt vann, og rør jevningen i suppa. Ta ut vaniljestangen og avkjøl suppa.
Server suppa med pisket krem eller vaniljeis.
Rabarbrasuppe ble ofte brukt som dessert og som tørstedrikke i onnene i Akershus. Litt knust kavring oppå suppa var ikke uvanlig, mens til finere bruk var det vanlig med en kremklatt eller noen hakkede mandler.
Denne oppskriften ble sendt inn av Gjerdrum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34065)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Suppe Land:
Norge Fylke:
Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2018-06-18
Oppdatert dato:2018-06-18