Fotograf:
Matprat.no
Fiken er kjempegodt! Ricottafiken er veldig enkelt å lage og tar seg veldig godt ut, både som tiltygg til velkomsdrinken og på tapasbordet Oppskriften inneholder
102 Kalorier,
13 g Karbo,
5 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ricottafiken er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ricottafiken!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 101.93 | 66.25 | Kcal |
Protein | 5.34 | 3.47 | gram |
Karbohydrat | 12.75 | 8.29 | gram |
Kostfiber | 2.23 | 1.45 | gram |
Fett | 2.79 | 1.81 | gram |
Mettet fett | 1.35 | 0.88 | gram |
Salt | 1.17 | 0.76 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.86 | Kr 9.66 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 520 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 50,03 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Skjær av toppene på fikenene. Skrap ut fikenkjøttet fra toppene og litt kjøtt ut av bunnene. Bland kjøttet med ricotta, spekeskinke pepper og basilikum.
2. Fyll fikenbunnene med ricottablandingen og sett på toppene før servering.
Dette regnes ikke som en selvstendig rett, men bør være én av flere retter på et tapasbord.
Andre retter som passer sammen med denne retten til en juletapas er soyamarinerte kyllingklubber, juleruller med juledipp, fenalår med djevelegg, capresetårn med kaspolsaus og medister albondigas.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 30814)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Fingermat/tapas
Innlagt dato:2013-12-13
Oppdatert dato:2013-12-13
Lesere:
1869 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift