Fotograf:
Kylling.no
Risengrynspudding og hvitvinsgelé med vaniljesaus inneholder
120 Kalorier,
14 g Karbo,
4 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Risengrynspudding og hvitvinsgelé med vaniljesaus har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Risengrynspudding og hvitvinsgelé med vaniljesaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4048 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Risengrynspudding og hvitvinsgelé med vaniljesaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 120.05 | 798.55 | Kcal |
Protein | 3.81 | 25.34 | gram |
Karbohydrat | 14.12 | 93.92 | gram |
Kostfiber | 0.07 | 0.47 | gram |
Fett | 3.69 | 24.55 | gram |
Mettet fett | 1.90 | 12.64 | gram |
Alkohol | 2.14 % | | | |
Salt | 0.24 | 1.58 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.93 | Kr 39.45 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 326 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 47,04 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Rør risengrynsgrøten jevn med smeltet smør. Tilsett sukker og eggeplommer og sitronskall. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Smelt gelatinen i 1/2 dl kokende vann og rør den inn i blandingen. Skjær forsiktig inn stivpiskede eggehviter og hell alt i en egnet form. Sett den kaldt. Hvelv puddingen og server rød saus til.
Hvitvinsgelé med vaniljesaus
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Varm opp vann og sukker til sukkeret har smeltet. Tilsett hvitvin og sitronsaft. Hell i oppløst gelatin i en tynn stråle under omrøring. Fyll geléen i en randform eller små glass og slipp jordbær og druer ned i geléen. Sett til avkjøling. Hell litt av vaniljesausen oppå geléen og server med fruktspidd.
Vaniljesaus:
Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til sausen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk, eller dryss litt sukker på overflaten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 22938)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-10-10
Oppdatert dato:2006-10-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift