Rist mandlene gylne i ovn ved 180 OC i ca. 5–10 minutter. Avkjøl, mandlene må ikke være varme når de blandes inn i riskremen. Splitt vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene, bland frøene sammen med 4 ss sukker og «mos» det godt sammen til deilig vaniljesukker. Rør vaniljesukkeret inn i grøten, rør godt slik at grøten blir luftig.
Grøten kan smakes til med mer sukker eller melis hvis du ønsker en søtere riskrem. Vend inn myk pisket krem og ristede mandler. Oppbevar riskremen i kjøleskapet frem til servering.
Bringebærsaus: Mos bærene og gni dem igjennom en sikt. Smak sausen til med sukker eller melis. Denne enkle sausen passer perfekt til både riskrem og panna cotta. Bland friske bær sammen med sausen til en supergod bærsalat. På samme måte kan du også lage jordbærsaus. Smak gjerne sausen til med noen dråper sitron- eller limesaft for ekstra friskhet.
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør fruktkjøttet raskt i en blender eller med en stavmikser. Ha det over i en kasserolle sammen med sukker og vann. Kok opp sausen og la den småkoke i et par minutter. Kjør sausen raskt i en blender eller med en stavmikser for å knuse fruktsekkene rundt pasjonsfruktsteinene. Avkjøl sausen før servering.
Hvis sausen virker veldig tynn, kan du jevne den med litt maisenna. Blir sausen tykk, kan den tynnes ut med en skvett vann eller appelsinsaft. Riskremen serveres med bringebærsaus eller pasjonsfruktsaus – eller begge deler.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 33225)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert Innlagt dato:2017-08-06
Oppdatert dato:2017-08-06