Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe



Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe oppskrift.
Fotograf: Tom Haga
Et stykke ishavsrøye topper den hjemmelagede blomkålsuppen. Og det er uten tvil imponerende at du har røykt ishavsrøyen selv, for det gjør du i denne oppskriften.

Oppskriften inneholder 155 Kalorier, 3 g Karbo, 4 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4903 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
300grishavsrøyefilet uten skinn og ben
3ssgrovt havsalt
røykspon
125grpurre
vann
1dashsalt
2ssolivenolje, ekstra virgin / usaltet smør

Blomkålsuppe:

250grblomkål delt i små hoder
100grpotet skrelt og delt i terninger på ca 1 cm
1stksjalottløk - finhakket
6dlkyllingkraft
2,5dlfløte
2sssmør, usaltet
1knivsoddCayennepepper
1tssalt
4ssolivenolje, ekstra virgin




Næringsdeklarasjon for Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier154.52697.19Kcal
Protein4.3019.40gram
Karbohydrat3.0913.94gram
Kostfiber0.924.15gram
Fett13.6861.72gram
Mettet fett6.2528.20gram
Salt9.9544.90gram
Pris på oppskriftenKr 8.61Kr 38.85Kroner
Hele oppskriften veier1 805 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo7,99 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Varm opp ovnen til 180 grader.
Del filetene i porsjonsstykker. Fordel saltet over disse, og la fisken ligge i 10 – 15 minutter. Jo tykkere stykkene er, jo lenger kan de stå. Skyll av saltet, og tørk fisken godt.
Legg fiskestykkene på rist og sett dem inn i stekeovn ved 180 grader, sammen med en boks med brennende røykspon. Skru av ovnen og la det stå i ca 8-10 minutter. Fisken er best varm, men kan også kjøles ned.

Purre:
Skjær purren i tynne strimler, og forvell den godt i saltet vann. Sil vannet godt av, og vend purren i varm olje/smør. Anrett den på fisken i suppetallerkenen.

Blomkålsuppe:
Smelt 1 ss smør i en kjele og surr sjalottløken til den blir blank. Tilsett blomkål, potet, kraft og fløte og kok ved lav varme til poteter og blomkål er møre.
Kjør dette til en jevn purè, ha tilbake i kjelen.
Smak til med salt og pepper og pisk inn resten av smøret i små biter.
Fordel i suppetallerkener, plasser porsjonsstykker av røye i og legg purre midt på fisken .
Drypp 1 ss olivenolje over hver tallerken.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23284)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-10
Oppdatert dato:2013-03-10


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe.Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe.
Denne retten har 154,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ishavsrøye med avokadosaus.Ishavsrøye med avokadosaus.
Denne retten har 140,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet røye med sennepssaus.Gravet røye med sennepssaus.
Denne retten har 204,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.