Fotograf:
Tom Haga
Et stykke ishavsrøye topper den hjemmelagede blomkålsuppen. Og det er uten tvil imponerende at du har røykt ishavsrøyen selv, for det gjør du i denne oppskriften. Oppskriften inneholder
155 Kalorier,
3 g Karbo,
4 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4903 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 154.52 | 697.19 | Kcal |
Protein | 4.30 | 19.40 | gram |
Karbohydrat | 3.09 | 13.94 | gram |
Kostfiber | 0.92 | 4.15 | gram |
Fett | 13.68 | 61.72 | gram |
Mettet fett | 6.25 | 28.20 | gram |
Salt | 9.95 | 44.90 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.61 | Kr 38.85 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 805 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,99 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Varm opp ovnen til 180 grader.
Del filetene i porsjonsstykker. Fordel saltet over disse, og la fisken ligge i 10 – 15 minutter. Jo tykkere stykkene er, jo lenger kan de stå. Skyll av saltet, og tørk fisken godt.
Legg fiskestykkene på rist og sett dem inn i stekeovn ved 180 grader, sammen med en boks med brennende røykspon. Skru av ovnen og la det stå i ca 8-10 minutter. Fisken er best varm, men kan også kjøles ned.
Purre:
Skjær purren i tynne strimler, og forvell den godt i saltet vann.
Sil vannet godt av, og vend purren i varm olje/smør.
Anrett den på fisken i suppetallerkenen.
Blomkålsuppe:
Smelt 1 ss smør i en kjele og surr sjalottløken til den blir blank.
Tilsett blomkål, potet, kraft og fløte og kok ved lav varme til poteter og blomkål er møre.
Kjør dette til en jevn purè, ha tilbake i kjelen.
Smak til med salt og pepper og pisk inn resten av smøret i små biter.
Fordel i suppetallerkener, plasser porsjonsstykker av røye i og legg purre midt på fisken .
Drypp 1 ss olivenolje over hver tallerken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23284)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-10
Oppdatert dato:2013-03-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift