Ishavsrøye med avokadosaus



Ishavsrøye med avokadosaus oppskrift.
Fotograf: Eksportutvalget for fisk (EFF)
Graving av fet fisk er en tradisjonell tilberedningsmåte. Her er krydder og tilbehør litt forskjellig i fra det vi vanligvis bruker og sennepssausen er byttet ut med avokadosaus. Denne retten må prøves!

Oppskriften inneholder 141 Kalorier, 4 g Karbo, 11 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ishavsrøye med avokadosaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar



Annonse




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgishavsrøyefilet
1sspepper, hel sort
4stkkardemomme, hel
1tssechuanpepperIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
5stkstjerneanis
60grsalt
40grsukker

Avokadosaus

2stkavokado
0,5dllime
2ssvann
2feddhvitløk
0,5stkchili, rød
2sskoriander, frisk
salt og pepper




Næringsdeklarasjon for Ishavsrøye med avokadosaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier140.71416.57Kcal
Protein11.1833.10gram
Karbohydrat4.2512.58gram
Kostfiber1.113.29gram
Fett8.5325.25gram
Mettet fett1.464.32gram
Salt5.0614.98gram
Pris på oppskriftenKr 10.01Kr 29.63Kroner
Hele oppskriften veier1 184 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rist krydderne i varm panne i ca. 5 minutter. Avkjøl og mal dem på en krydderkvern.
Legg halvparten av filetene med skinnsiden ned i et fat med kanter, ha på halvparten av salt, sukker og krydderblandingen og legg resten av filetene over.
Fordel resten av salt, sukker og krydderblanding over. Dekk med plast og legg lett press på.
Sett filetene kjølig i 2 døgn, snu dem et par ganger i løpet av den tiden. Skjær filetene i tynne skiver og anrett på tallerken med avokadosaus og litt salat.

Avokadosaus
Ta avokadokjøttet ut av skallet og mos det fint sammen med frisk limesaft og vann.
Ha i finhakket hvitløk, chili og korianderblader. Smak til med salt og pepper.
Dekk med plast og oppbevar i kjøleskap frem til servering.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29234)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-05-04
Oppdatert dato:2012-05-04
Lesere: 1909 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet røye med sennepssaus.Gravet røye med sennepssaus.
Denne retten har 204,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe.Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe.
Denne retten har 154,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ishavsrøye med avokadosaus.Ishavsrøye med avokadosaus.
Denne retten har 140,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.