Fotograf:
Eksportutvalget for fisk (EFF)
Graving av fet fisk er en tradisjonell tilberedningsmåte. Her er krydder og tilbehør litt forskjellig i fra det vi vanligvis bruker og sennepssausen er byttet ut med avokadosaus. Denne retten må prøves! Oppskriften inneholder
141 Kalorier,
4 g Karbo,
11 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ishavsrøye med avokadosaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3902 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ishavsrøye med avokadosaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 140.67 | 416.45 | Kcal |
Protein | 11.18 | 33.10 | gram |
Karbohydrat | 4.25 | 12.58 | gram |
Kostfiber | 1.09 | 3.23 | gram |
Fett | 8.53 | 25.25 | gram |
Mettet fett | 1.46 | 4.32 | gram |
Salt | 5.06 | 14.98 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.01 | Kr 29.63 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 184 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 12,08 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rist krydderne i varm panne i ca. 5 minutter. Avkjøl og mal dem på en krydderkvern.
Legg halvparten av filetene med skinnsiden ned i et fat med kanter, ha på halvparten av salt, sukker og krydderblandingen og legg resten av filetene over.
Fordel resten av salt, sukker og krydderblanding over. Dekk med plast og legg lett press på.
Sett filetene kjølig i 2 døgn, snu dem et par ganger i løpet av den tiden.
Skjær filetene i tynne skiver og anrett på tallerken med avokadosaus og litt salat.
Avokadosaus
Ta avokadokjøttet ut av skallet og mos det fint sammen med frisk limesaft og vann.
Ha i finhakket hvitløk, chili og korianderblader. Smak til med salt og pepper.
Dekk med plast og oppbevar i kjøleskap frem til servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29234)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-05-04
Oppdatert dato:2012-05-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift