Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Gravet røye med sennepssaus oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Gravet røye med sennepssaus



Gravet røye med sennepssaus oppskrift.
Fotograf: Andreas Lischka
Tradisjonell kost fra Stor-Elvdal.

Oppskriften inneholder 204 Kalorier, 9 g Karbo, 11 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gravet røye med sennepssaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1kgrøye
6sssalt (til gravingen)
4sssukker (til gravingen)
2ssdill, tørket eller frisk
5sssennep
2ssEddik 7 %
3sssukker (til sennepssausen)
10ssrapsolje
1ssdill (til sennepssausen)
0,5tshvit pepper




Kalorier og næringsinnhold i Gravet røye med sennepssaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier204.05403.19Kcal
Protein11.1722.07gram
Karbohydrat9.4218.61gram
Kostfiber0.140.28gram
Fett13.4926.66gram
Mettet fett1.432.83gram
Salt8.6617.12gram
Pris på oppskriftenKr 9.24Kr 18.26Kr .-
Hele oppskriften veier1 186 totalt198 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Gravet røye:
Fileter fisken og la skinnet sitte på.
Bland sukker og salt i forholdet 60 % salt/ 40 % sukker. Strø litt av blandingen i et dypt fat sammen med dill. Legg fisken med skinnsiden ned, strø med mer av blandingen og strø over dill. Legg den andre fileten med kjøttsiden ned mot den ferdig krydrede fileten, og strø på mer salt og sukker og dill. Dekk fatet med folie.
Legg ei skjærefjøl over og sett en hermetikkboks eller annet med litt vekt på toppen. Det er viktig at kjøttsidene ligger tett inntil hverandre. Sett fatet i kjellertemperatur. Om du må ha det i kjøleskap bør formen stå framme i romtemperatur i 2-3 timer daglig. Fiskes må vendes to ganger om dagen slik at laken som dannes får trekke inn. Fisken er ferdig etter 2-4 dager, alt etter størrelsen på fisken.

Sennepssaus:
Rør sammen sennep, sukker og eddik. Visp inn oljen, litt om gangen. Bland i dillen. Smak til med hvit pepper.

Serveringstips
Smør sennepssaus på lefse eller lompe. Ta skinnet av fisken og legg fisk på den smurte lefsa. Rull sammen og skjær i biter. Fest med tannpirker. Serveres som forrett, på koldtbord eller som en smårett.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34827)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2019-11-25
Oppdatert dato:2019-11-25
Lesere: 632 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ishavsrøye med avokadosaus.Ishavsrøye med avokadosaus.
Denne retten har 140,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet røye med sennepssaus.Gravet røye med sennepssaus.
Denne retten har 204,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe.Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe.
Denne retten har 154,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.