Rognebærgele 3 inneholder
202 Kalorier,
50 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Rognebærgele 3 har ingen allergener
Rognebærgele 3 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 4 lesere
Lesere:
19681 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rognebærgele 3!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 201.89 | 4 247.77 | Kcal |
Protein | 0.07 | 1.47 | gram |
Karbohydrat | 50.05 | 1 053.05 | gram |
Kostfiber | 0.48 | 10.10 | gram |
Fett | 0.05 | 1.05 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Salt | 0.00 | 0.01 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.44 | Kr 30.30 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 104 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 99,16 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Slik skal du gjøre (første dag):
1. Rognebærene skylles og renses.
2. Eplene skylles og renses, skallen skal bli på. Det er her vitaminene sidder. Eplene skjæres i mindre stykker.
3. Det hele kokes til frukten er mør.
4. La frukten trekke 10 - 15 minutter før den helles til avdrypping i saftpose natten over.
Slik skal du gjøre (andre dag):
1. Når saften er rent helt igjennom saftposen, kan det ved ekstra trykk på saftposen, trykkes ytterligere saft ut. Dette er veldig viktig, da det er i de siste dråper, pektinen sidder (stivelsen)
2. Saften måles, has i en gryte. Bringes langsomt i kok.
3. Gryten tas av varmen.
4. Sukkeret røres i.
5. Deretter bringes saften langsomt i kok igjen og kokes til saftdråpene faller tungt fra skjeen.
6. Saften skummes.
7. Tas av varmen og atamon kan evt. tilsetttes.
8. Geleen helles på små atamon skylte glass.
9. Glassene dekkes med et klede og må først lukkes dagen etter.
10. Husk at rognebær svinner inn ca. 150 g pr. kg
Etiketter settes på.
Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 22682)
Kategori:
Syltetøy/gele
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-08-18
Oppdatert dato:2006-08-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift