Safran- og kardemommeris inneholder
131 Kalorier,
28 g Karbo,
3 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Safran- og kardemommeris har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Safran- og kardemommeris er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5073 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Safran- og kardemommeris!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 130.83 | 272.18 | Kcal |
Protein | 3.48 | 7.24 | gram |
Karbohydrat | 28.08 | 58.42 | gram |
Kostfiber | 0.18 | 0.37 | gram |
Fett | 0.47 | 0.98 | gram |
Mettet fett | 0.09 | 0.19 | gram |
Salt | 0.55 | 1.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.25 | Kr 6.76 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 248 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 85,85 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skyll risen minst to ganger og ha den i en kjele med vann. Tilsett kardemomme, nellik og salt. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter.
Bland safran og melk i en liten kjele og varm opp.
For å kjenne om risen er ferdig, press noen riskorn mellom peke- og tommelfinger. Risen skal være myk på utsiden, men ha en litt hard kjerne. Hvis risen er fuktig, ta kjelen av platen og hell risen forsiktig over i et dørslag. Skyll kjelen.
Hel risen i kjelen igjen og ha i safran og melk. Legg på et tettsittende lokk og la stå ved middels varme i 7-10 minutter.
Ta kjelen av varmen og la risen stå med lokk i 5 minutter til før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6377)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Tilbehør
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
India
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift