Fotograf:
Eksportutvalget for fisk (EFF)
Ris er helt sentralt i sushi. Du trenger litt tid på deg for å lage sushiris, så sørg for at du starter i god tid før sushien skal serveres. Oppskriften inneholder
153 Kalorier,
35 g Karbo,
3 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Sushiris til 4 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3592 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sushiris til 4!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 153.44 | 274.85 | Kcal |
Protein | 2.52 | 4.51 | gram |
Karbohydrat | 34.85 | 62.43 | gram |
Kostfiber | 1.08 | 1.93 | gram |
Fett | 0.20 | 0.36 | gram |
Mettet fett | 0.05 | 0.09 | gram |
Salt | 2.48 | 4.44 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.86 | Kr 14.08 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 717 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 90,84 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skyll risen i kaldt vann til vannet blir klart.
La risen ligge i bløt i 20 minutter i det siste skyllevannet.
Hell av skyllevannet og ha like mye vann som ris i en kjele med lokk, la det koke godt i 3-4 minutter.
Ta risen av platen og skru ned til laveste trinn, la risen trekke på svak varme i ca. 15 minutter til alt vannet er borte.
Ha så risen over i en bolle og la den avkjøles.
Bland sammen eddik, sukker og salt. Rør til alt er oppløst.
Hell noe av eddikblandingen over risen og vend forsiktig inn. Risen skal være klebrig og ikke bløt, det er derfor viktig at du justere mengden og ikke har i alt på en gang.
Dekk risen med et fuktig kjøkkenhåndkle, slik at den beholder fuktigheten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29118)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Tilbehør
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-03-09
Oppdatert dato:2012-03-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift