Fotograf:Knut Pettersen Vi lager av og til gulrotstuing, men her har vi og tatt med selleri som ett forsøk. Og slettes ikke så verst. Nå er jo tiden for ferske norske rotgrønnsaker som og vår meny bærer preg av.
Her serverte vi med både stekt kyllingfilet og karbonader, en utenkelig kombinasjon for mange, men det er gøy å forsøke noe nytt og det smaker bra.
Oppskriften inneholder 97 Kalorier, 4 g Karbo, 6 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Selleri, Spor-av-gluten, Spor-av-selleri, Spor-av-sennep, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rens og del opp gulrot og selleri. Kok opp litt vann med smør og salt, ikke mer enn at grønnsakene dekkes halveis. Ha i grønnsaker og legg på lokk. La koke til de er møre. Sil av og ta vare på kraften.
Sausen:
Smelt smøret i en gryte på svak varme. Rør inn melet til det klumper seg. Bruk så en visp og tilsett kokekraft og melk. Pisk til alle klumper er borte og du har en tykk saus. La den boble i noen minutter.
Bland så sausen i grønnsakene og smak til med salt og pepper.
Så deler du en kyllingfilet på langs slik at du får 2 tynne fileter. Varm litt smør i panna og brun filetene på begge sider. Skru ned varmen, legg også i karbonadene, krydre litt og la de steke ferdig på svak varme.
Server med stuing og evt poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Knut Pettersen
(Intern: 32557)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2016-09-24
Oppdatert dato:2016-09-24