Selleri og gulrotstuing





Selleri og gulrotstuing oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Vi lager av og til gulrotstuing, men her har vi og tatt med selleri som ett forsøk. Og slettes ikke så verst. Nå er jo tiden for ferske norske rotgrønnsaker som og vår meny bærer preg av.
Her serverte vi med både stekt kyllingfilet og karbonader, en utenkelig kombinasjon for mange, men det er gøy å forsøke noe nytt og det smaker bra.


Oppskriften inneholder 101 Kalorier, 4 g Karbo, 6 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Selleri, Spor-av-gluten, Spor-av-selleri, Spor-av-sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Selleri og gulrotstuing er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 2 porsjoner
250grgulrot i skiver
200grsellerirot i terninger
1sssmør
1dashsalt

Saus:

1sssmør
2sshvetemel
2dlkokekraft fra grønnsakene
1,5dlmelk
1dashsalt og pepper

Tilbehør

1stkkyllingfilet delt på langs i 2 tynne fileter
2stkferdig stekte karbonader
1sssmør


Annonse



Næringsdeklarasjon for Selleri og gulrotstuing!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier101.08626.80Kcal
Protein6.4339.87gram
Karbohydrat4.3126.73gram
Kostfiber1.167.19gram
Fett6.2038.45gram
Mettet fett3.3020.46gram
Salt0.573.54gram
Pris på oppskriftenKr 4.56Kr 28.28Kroner
Hele oppskriften veier1 240 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens og del opp gulrot og selleri. Kok opp litt vann med smør og salt, ikke mer enn at grønnsakene dekkes halveis. Ha i grønnsaker og legg på lokk. La koke til de er møre. Sil av og ta vare på kraften.

Sausen:
Smelt smøret i en gryte på svak varme. Rør inn melet til det klumper seg. Bruk så en visp og tilsett kokekraft og melk. Pisk til alle klumper er borte og du har en tykk saus. La den boble i noen minutter.
Bland så sausen i grønnsakene og smak til med salt og pepper.

Så deler du en kyllingfilet på langs slik at du får 2 tynne fileter. Varm litt smør i panna og brun filetene på begge sider. Skru ned varmen, legg også i karbonadene, krydre litt og la de steke ferdig på svak varme.
Server med stuing og evt poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
(Intern: 32557)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Stekepanne
Innlagt dato:2016-09-24
Oppdatert dato:2016-09-24
Lesere: 1117 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Selleri og gulrotstuing.Selleri og gulrotstuing.
Denne retten har 101,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rivekaker.Rivekaker.
Denne retten har 92,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønnsakpanne med egg.Grønnsakpanne med egg.
Denne retten har 99,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotrøsti.Gulrotrøsti.
Denne retten har 67,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.