Fotograf:
Mat.no
Sitronkrem med bringebær og krokanflak inneholder
253 Kalorier,
27 g Karbo,
3 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Sitronkrem med bringebær og krokanflak har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sitronkrem med bringebær og krokanflak er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5110 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sitronkrem med bringebær og krokanflak!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 252.67 | 1 255.56 | Kcal |
Protein | 2.68 | 13.32 | gram |
Karbohydrat | 27.22 | 135.26 | gram |
Kostfiber | 0.84 | 4.17 | gram |
Fett | 13.65 | 67.83 | gram |
Mettet fett | 7.31 | 36.32 | gram |
Alkohol | 1.22 % | | | |
Salt | 0.06 | 0.29 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.46 | Kr 32.10 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 988 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 43,09 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ildfast form
I stekeovnen: 180*C, ca. 10 minutter
Alle elementene til denne lekre desserten kan lages ferdig i god tid. Det er imidlertid viktig at desserten arrangeres på tallerken like før servering.
Millenniumskrokan-flak:
Bland alt i en kjele og kok opp. La koke til alt er karamellisert. Ta av platen "nummeret" før du synes fargen er bra. Hell i så tynt lag som mulig på bakepapirkledd stekeplate. La stivne. Kjør så knekken i foddprocessor til fint pulver. Sikt pulveret i tynt lag rett på stekeovnesplate og la stive ved 250*C. Ha gjerne stekeovnsdøren på gløtt og følg med hele tiden. det går fort og karamellpulveret skal bare smelte ikke bli brunere. Avkjøl. Dette kan brekkes i lekre krokanflak og brukes som pynt på år 2000 flotte kaker og desserter. Lag gjerne stor porsjon krokan og mal det ferdig til pulver. Det kan oppbevares lenge i tett glass eller boks. De tynne krokanflakene bør lages etter hvert som de skal brukes.
Kokte fiken:
Ta stilkene av fikene og sett dem ved siden av hverandre i en ildfast form. Hell portvinsblandingen rundt og dekk med aluminiumsfolie. Bak fikene, avkjøl i kraften. Sil kraften. Den blir lekker saus.
Sitronkrem:
Visp sammen sitronsaft, sukker og egg i en kjele og kok opp under røring. Ta kjelen til side og visp inn smør i klatter. Avkjøl. Visp kremen og bland med sitronsmøret.
Legg 1 ½ fiken på hver tallerken. Legg på et flak krokan. Legg så på en skjefull sitronkrem. Legg et nytt krokanflak på toppen.
Legg friske bær rundt fikene. Hell sausen rundt like før servering. Pynt med et grønt blad.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 2118968446)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-27
Oppdatert dato:2002-05-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift