Sitronkrem med bringebær og krokanflak



Sitronkrem med bringebær og krokanflak oppskrift.
Fotograf: Mat.no
Sitronkrem med bringebær og krokanflak inneholder 253 Kalorier, 27 g Karbo, 3 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Sitronkrem med bringebær og krokanflak har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sitronkrem med bringebær og krokanflak er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 5110 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner

Lise''''''''s smarte Millenniums-krokanflak:

300grsukker
1dlvann
3stkstjerneanis
6stknelliker, hele
1dlmandler eller andre nøttekjerner

fikendessert:

6stkfiken, friske
1dlRødvin
1dlPortvin
1dlbringebærpure eller god saft
1stkstjerneanis, hel
1cmkanelstang eller 1 ts malt
4stknelliker, hele

Sitronkrem:

1,5dlsitronsaft
1,5dlsukker
4stkegg ( 200g)
125grSmør Usaltet, tine
3dlKremfløte, tine

Pynt:

Friske bær, f eks bringebær
Mynte eller melisse




Næringsdeklarasjon for Sitronkrem med bringebær og krokanflak!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier252.671 255.56Kcal
Protein2.6813.32gram
Karbohydrat27.22135.26gram
Kostfiber0.844.17gram
Fett13.6567.83gram
Mettet fett7.3136.32gram
Alkohol1.22 %
Salt0.060.29gram
Pris på oppskriftenKr 6.46Kr 32.10Kroner
Hele oppskriften veier1 988 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo43,09 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Ildfast form
I stekeovnen: 180*C, ca. 10 minutter

Alle elementene til denne lekre desserten kan lages ferdig i god tid. Det er imidlertid viktig at desserten arrangeres på tallerken like før servering.

Millenniumskrokan-flak:
Bland alt i en kjele og kok opp. La koke til alt er karamellisert. Ta av platen "nummeret" før du synes fargen er bra. Hell i så tynt lag som mulig på bakepapirkledd stekeplate. La stivne. Kjør så knekken i foddprocessor til fint pulver. Sikt pulveret i tynt lag rett på stekeovnesplate og la stive ved 250*C. Ha gjerne stekeovnsdøren på gløtt og følg med hele tiden. det går fort og karamellpulveret skal bare smelte ikke bli brunere. Avkjøl. Dette kan brekkes i lekre krokanflak og brukes som pynt på år 2000 flotte kaker og desserter. Lag gjerne stor porsjon krokan og mal det ferdig til pulver. Det kan oppbevares lenge i tett glass eller boks. De tynne krokanflakene bør lages etter hvert som de skal brukes.

Kokte fiken:
Ta stilkene av fikene og sett dem ved siden av hverandre i en ildfast form. Hell portvinsblandingen rundt og dekk med aluminiumsfolie. Bak fikene, avkjøl i kraften. Sil kraften. Den blir lekker saus.

Sitronkrem:
Visp sammen sitronsaft, sukker og egg i en kjele og kok opp under røring. Ta kjelen til side og visp inn smør i klatter. Avkjøl. Visp kremen og bland med sitronsmøret.
Legg 1 ½ fiken på hver tallerken. Legg på et flak krokan. Legg så på en skjefull sitronkrem. Legg et nytt krokanflak på toppen.
Legg friske bær rundt fikene. Hell sausen rundt like før servering. Pynt med et grønt blad.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 2118968446)
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-27
Oppdatert dato:2002-05-27


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sitronkrem med bringebær og krokanflak.Sitronkrem med bringebær og krokanflak.
Denne retten har 252,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladepudding ferdig.Sjokoladepudding ferdig.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.