Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Sjøkreps med grapefruktkaramell oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Sjøkreps med grapefruktkaramell



Sjøkreps med grapefruktkaramell inneholder 79 Kalorier, 6 g Karbo, 1 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Sjøkreps med grapefruktkaramell har beregnet å ha følgende allergener Melk, Skalldyr, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sjøkreps med grapefruktkaramell er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
16stksjøkreps
0,5tsCayennepepper
olje til steking
5stkgrapefrukter
8stksukkerbiter
1dlrødvinseddik
2stksjalottløk
2dlhvitvin
2ssvann
4sssmør
0,5stksitron
frisk koriander
1dashsalt
1dashsvart pepper




Næringsdeklarasjon for Sjøkreps med grapefruktkaramell!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier79.28238.57Kcal
Protein1.003.01gram
Karbohydrat6.2218.72gram
Kostfiber0.682.05gram
Fett4.2212.70gram
Mettet fett2.657.97gram
Alkohol1.58 %
Salt0.200.61gram
Pris på oppskriftenKr 6.29Kr 18.93Kroner
Hele oppskriften veier1 204 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell to av grapefruktene slik at det ikke sitter igjen noe av det hvite. Bruk en skarp kniv til å skjære inn langs hinnene som skiller båtene, slik at du får ut båter med helt rent fruktkjøtt. Press saften ut av de tre andre grapefruktene og ha den i en bolle.

Finhakk sjalottløk. Mål opp rødvinseddik og hvitvin.

Ha sukkerbitene i en kjele på relativt sterk varme, men en liten skvett vann, til sukkeret smelter og blir til karamell. Tilsett sjalottløken og hell på rødvinseddiken umiddelbart, slik at karamellen ikke blir svidd. Kok dette inn til all eddiken er trukket helt inn i løken, men pass på at løken ikke blir tørr og begynner å steke igjen. Tilsett så hvitvin og kok til løken begynner å bli "sørpete".

Litt før du skal servere sausen heller du i 2 ss vann og lar det koke opp. Skjær smør i små terninger, som du pisker inn litt om gangen mens sausen småkoker. Smak til med litt sitronsaft og nykvernet pepper.

Rens sjøkrepsen og krydre halene med kajennepepper. Stek dem 1 minutt i glovarm panne med en ts olje. Ha så på en ss olje, rist litt på pannen og ta dem ut.

Ha en 1/2 ts sukker i samme panne, og stek grapefruktfiletene til de så vidt er gjennomvarme, sammen med litt koriander.

Legg grapefruktfiletene og kreps på tallerkener og slå sausen over.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7863)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-20
Oppdatert dato:2003-04-20
Lesere: 1851 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.