Fotograf:
Dr Oetker
Bruk springform på 24 cm diameter på denne snadderkaken Oppskriften inneholder
384 Kalorier,
38 g Karbo,
5 g Protein og
23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokoladekake med fyll av Centersjokolade er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3416 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladekake med fyll av Centersjokolade med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 383.72 | 9 667.13 | 537.06 | Kcal |
Protein | 4.79 | 120.68 | 6.70 | gram |
Karbohydrat | 37.82 | 952.81 | 52.93 | gram |
Kostfiber | 2.06 | 51.90 | 2.88 | gram |
Fett | 23.24 | 585.49 | 32.53 | gram |
Mettet fett | 11.45 | 288.46 | 16.03 | gram |
Salt | 0.47 | 11.84 | 0.66 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.43 | Kr 136.80 | Kr 7.60 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 519 totalt | 2 519 pr porsj | 140 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 39,42 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 18
stykker
1
Sett ovnen på 180 °C over- og undervarme og smør kakeformen.
2
Kakebunn:
Bland mel, sukker, rørsukker, kakao, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle.
Pisk egg og fløte sammen i en annen bolle. Smelt smøret og la det avkjøles litt før olje og vann tilsettes. Pisk godt sammen.
Hell eggeblandingen og smørblandingen i en kjøkkenmaskin og tilsett deretter melblandingen. Rør til det er godt blandet sammen.
Hell deigen i den smurte formen og stek kaken i ovnen i ca. 1 time. Sjekk med en bakepinne om kaken er gjennomstekt.
La kaken avkjøle i formen i ca. 15 minutter og sett den så til avkjøling på en bakerist.
3
Fyll:
Hakk Centersjokoladene fint og ha dem i en bolle. Varm opp fløten til rett under kokepunktet, og hell den over sjokoladen. La blandingen stå i 5-10 minutter slik at sjokoladen smelter. Rør deretter massen godt sammen, og sett den kjølig. Når du skal bruke fyllet pisker du det godt, slik at det blir lett og luftig.
4
Sjokoladetrekk:
Hakk den mørke sjokoladen og ha den i en skål. Varm opp fløten til rett under kokepunktet og hell fløten over sjokoladen. La blandingen stå i 5-10 minutter slik at sjokoladen smelter. Rør deretter massen godt sammen og sett den til avkjøling på kjøkkenbenken til neste dag.
5
Pynt:
Del kaken i to lag. Fordel fyllet med Centersjokoladen på det nederste laget, og legg det andre oppå. Til slutt glaseres kaken med sjokoladretrekket, og pyntes med blomster og stjerner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dr Oetker
(Intern: 33787)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sjokoladekake
Innlagt dato:2018-03-15
Oppdatert dato:2018-03-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift