Fotograf:Funksjonell mat Denne kaken kan også fryses og spises som en iskake. Smaker like godt uansett!
Oppskriften inneholder 333 Kalorier, 16 g Karbo, 6 g Protein og 27 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stivpisk eggehviter og rør deretter inn Sukrin+. Finhakk sjokoladen og vend den inn i eggehvitene sammen med malte nøtter, hvetemel og bakepulver.
Legg bakepapir i bunnen av en springform og smør langs kantene. Hell røren i formen og stek i 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Ta deretter kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask springformen og ha kakebunnen tilbake i formen.
Mousse :
Pisk eggeplommer og SukrinMelis til luftig eggedosis. Bland sammen kakao og vaniljepulver/-sukker og sikt det inn i eggedosisen. Smelt sjokoladen i vannbad og bland i et par spiseskjeer med fløte OBS: Det er fort gjort at sjokoladen blir for varm, så følg med. Sjokoladen er klar når den er helt flytende. Ikke la den stå over varmen lengre enn dette. Pass også på at det ikke kommer noe vann i sjokoladen. Bland den smeltede sjokoladen i eggeblandingen. Pisk kremfløten og bland det forsiktig inn i blandingen. Visp alt godt sammen.
Hell blandingen over kakebunnen og sett den kjølig. Dersom du ønsker en iskake settes kaken i fryseren. Husk da på å ta kaken ut av fryseren 10 - 15 min før servering, slik at den blir enklere å skjære.
Tips: Rasp gjerne sjokolade og strø over kaken og/eller pynt med jordbær eller andre friske bær. En bærsaus smaker også godt ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Funksjonell mat
(Intern: 28642)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sjokoladekake Diett/allergi:
Div diett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-04-09
Oppdatert dato:2017-04-09