Fotograf:Dansukker En ny versjon av sjokoladetrøfler som jeg publiserte i 2009 fra Dansukker.
Oppskriften inneholder 412 Kalorier, 45 g Karbo, 4 g Protein og 24 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pisk egg og muscovadorørsukker til eggedosis. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, sikt det og vend det ned i eggedosisen. Rør i margarin og vann. Hell deigen i en smurt og melet avlang form, ca. 1 1/2 liter. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Stikk en pinne midt i kaken for å sjekke at den er tørr og gjennomstekt.
Bland hakket sjokolade, kremfløte og melis med sjokoladesmak (eller melis pluss 1 ss kakao) i en kjele, og la det småkoke på svak varme til trøffelmassen er tyknet. Rør inn olje eller flytende margarin og visp til det er avkjølt.
Bland sammen ingrediensene til glasuren. Hvis du ikke finner melis med sjokoladesmak, bruk melis pluss 2 ts kakao.
Skjær kakebunnen i 10 skiver. Legg sammen to og to skiver med litt trøffel i mellom. Del hver dobbeltskive i 4 biter. Glaser hver bit med glasuren. Form en ring av trøffel på hver kakebit. Bland sammen ingrediensene til pynten, og ha litt av den midt i ringen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33614)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Konfekt Innlagt dato:2018-02-09
Oppdatert dato:2018-02-09