Spekelaks inneholder
214 Kalorier,
2 g Karbo,
18 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Spekelaks har beregnet å ha følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Spekelaks er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 26 lesere
Lesere:
47214 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Spekelaks!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 214.40 | 235.09 | Kcal |
Protein | 18.26 | 20.02 | gram |
Karbohydrat | 2.46 | 2.70 | gram |
Kostfiber | 0.06 | 0.07 | gram |
Fett | 14.60 | 16.01 | gram |
Mettet fett | 2.74 | 3.00 | gram |
Salt | 6.20 | 6.80 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 18.30 | Kr 20.07 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 097 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,58 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Tin opp laksefileten i kjøleskapet. Napp ut alle ben i fileten, og fjern alle finneben.
Legg fileten med skinnsiden opp og lag små snitt i skinnet, midt på og langsetter, slik at saltet og de øvrige smaksstoffer kan trekke inn fra begge sider.
Bland sammen salt, sukker og pepper og gni inn blandingen på begge sidene av filetene, som legges med fiskesidene mot hverandre.
Fisken dekkes med plast og settes i kjøleskapet.
Snu laksen et par ganger daglig. Etter 2-3 dager er den ferdig spekket.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11199)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet
Land:
Norge
Fylke:
Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift