Spekemat med sellerisuppe



Spekemat med sellerisuppe oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Her presenterer vi en forrett med smaker fra Vestlandet. Oppskrift av Hanne Frostad, spisestedet "På Høyden", Bergen

Oppskriften inneholder 274 Kalorier, 3 g Karbo, 5 g Protein og 27 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Selleri, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Spekemat med sellerisuppe er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3085 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
80grfenalår
80grdiv. spekepølse

Grønn ugressaus

20grfrisk kjørvel evnt. sennepsblader
20grruccula evnt. meldestokk
1tsramsløk (på glass) puré, kan erstattes med:Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2feddhvitløk
1sspurre finhakket
25grhvit geitost raspet
1dlrapsolje
1tshavsalt

Potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje

130grkokefast potet
130grknollselleri (sellerirot)
1,5dlgrønnsakbuljong (utblandet)
1,5dlkremfløte
1krmchilipulver
0,5tssalt , smak til

Purreløkolje

100grpurre , grovkuttet
1dlrapsolje
0,5tshavsalt , smak til




Næringsdeklarasjon for Spekemat med sellerisuppe!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier273.98748.10Kcal
Protein4.8313.19gram
Karbohydrat3.288.96gram
Kostfiber1.343.66gram
Fett26.5472.47gram
Mettet fett6.4617.64gram
Salt2.446.65gram
Pris på oppskriftenKr 9.15Kr 24.98Kroner
Hele oppskriften veier1 092 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo4,78 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Spekepølse og fenalår skjæres opp i tynne skiver.

Grønn ugressaus
En håndfull kjørvel og like mye ruccola finkuttes. Andre ugress som kan brukes er vassarv, kamille, hanefot, fersk ramsløk. Ramsløkpuré kan kjøpes ferdig. Som erstatning for Ramsløkpuré kan man benytte purre og hvitløk. Tilsett ost og olje og kjør alt til en glatt saus i en hurtigmikser. Smak til med nykvernet havsalt.

Potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje
Poteter og sellerirot skrelles og kuttes i terninger. Kokes møre i fløte og grønnsakkraft. Kjøres jevnt med stavmikser eller i en blender. Smakes til med salt. Ha gjerne i litt pepper og chillipulver.

Purreløkolje
Ha purreløk og olje i blender/hurtigmikser. Kjøres noen minutter og sil. Smak til med godt havsalt. Purreløkoljen dryppes på suppen ved servering.

Suppen serveres i små porsjoner (½ dl) i små skåler/kopper sammen med spekematen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 30919)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Innlagt dato:2013-12-22
Oppdatert dato:2013-12-22


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Spekemat med sellerisuppe.Spekemat med sellerisuppe.
Denne retten har 273,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Birkebeiner Fenalårruller med honningstekte poteter 1.Birkebeiner Fenalårruller med honningstekte p.
Denne retten har 133,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Carpaccio med fenalår, ruccola og parmesanost.Carpaccio med fenalår, ruccola og parmesanost.
Denne retten har 183 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.