Eplechips:
Skyll eplet. Fjern kjernehuset.
Skjær eplene i syltynne skiver. Bruk gjerne en "mandolin" eller en ostehøvel.
Pensle litt olje utover på et bakepapirkledd stekeovnsbrett og legg epleskivene utover. Strø kanel over.
Sett inn i ovn ved 120°C og stek i ca. 25-35 minutter. Følg godt med underveis, for de kan fort bli brente. Legg epleskivene over på rist på et kjøkkenpapir, e.l. Når de er avkjølt, så stivner de og blir sprø.
Oppbevares tørt.
Gresskarchips:
Skrell gresskaret og del det i båter. Skjær gresskar i veldig tynne skiver.
Pensle litt olje utover på et bakepapirkledd stekeovnsbrett og legg gresskarskivene utover. Strø på litt salt.
Sett inn i ovn ved 120°C og stek i ca. 25-35 minutter. Følg godt med underveis, for de kan fort bli brente. Legg epleskivene over på rist på et kjøkkenpapir, e.l. Når de er avkjølt, så stivner de og blir sprø.
Oppbevares tørt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34351)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Snacks Innlagt dato:2018-10-18
Oppdatert dato:2018-10-18