Stekt gås med fruktfyll inneholder
113 Kalorier,
2 g Karbo,
14 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Stekt gås med fruktfyll har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt gås med fruktfyll er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 6 lesere
Lesere:
11963 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt gås med fruktfyll!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 113.13 | 934.62 | Kcal |
Protein | 14.09 | 116.40 | gram |
Karbohydrat | 2.15 | 17.76 | gram |
Kostfiber | 0.46 | 3.80 | gram |
Fett | 5.25 | 43.37 | gram |
Mettet fett | 2.27 | 18.75 | gram |
Salt | 0.46 | 3.78 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.83 | Kr 89.47 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 8 262 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,61 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Gåsen bestilles i god tid hos slakteren, den kan erstattes av 2 ender à 3 kg til i alt 8 personer. Den samlede steketid vil være cirka 3 timer, ellers er fremgangsmåden som til gås.
Det overflødige fett fjenes. Vingespisser og gumpen skjæres av.
Appelsiner og tranebær skylles. Skallen på appelsinene rives fint, og kjøttet deles i båter. Gåsen skylles, rester av innvoller og evt. fjær fjernes, gnis utvendig og innvendig med salt, de blandede frukter fylles i, og det lukkes med kjøttpinne. Bord, kniver m.m., som har vært i kontakt med gåsen, rengjøres.
Gåsen plasseres på risten i en skypanne med ryggen oppover. Skypannen plasseres nederst i ovnen og innstilles på 160 grader. Etter 1 time helles avsmeltet fett fra skypannen, og gåsen vendes.
Vingespisser, hals og innmat (kråsen, lever, hjerte) legges i skypannen, vann og buljong helles på. Gåsen stekes videre i 4 timer og dryppes med sky av og til.
For å oppnå sprøtt skinn, kan temperaturen heves til 225 grader i de sidste 15 minutter, så den samlede steketid blir ca. 5 timer, inntil kjøttet mellom lår og bryst er mat og gjennomstekt. Gåsen hviler i 15 minutter innen trancheringen, der kan foregå ved bordet og papirmanchetter setttes på.
Papirmanchetter:
2 stk hvitt papir på cirka 10x15 cm, brettes, klippes i strimler fra den brettede side, inntil ca. 1 cm før kanten. Papiret vendes og setttes på gåsen.
Saus:
skyen i skypannen siles, fett fjenes med en stor ske, skyen og evt. fløte (i alt 1 liter) helles i en tykbunnet gryte. Mel røres ut med kaldt vann, røres i den kokende sky og kokes i ca. 5 min. Sausen tilsettes kulør etter smak og smakes til med salt, pepper og evt. en anelse sukker.
Tranchering:
Lårene skjæres av, de deles i over- og underlår. Vingene skjæres av i leddene. Brystet skjæres av benet og deles i skrå skiver. Fruktfyllett tas ut av gåsen med en skje og legges ved kjøttet.
Tips:
Det overflødige fett kan skjæres i små stykker og smeltes ved svak varme i en gryte eller panne. Fettet siles, helles i en krukke og blandes med fettet fra skypannen. Det oppbevares i kjøleskap og anvendes til bla. rugbrød og pannestekning. De avsilede fettbiter kan spises på rugbrød med salt. En andre mulighet er at gi småfuglene fettet i små porsjoner med frø.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 19293)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Danmark
Innlagt dato:2005-04-18
Oppdatert dato:2005-04-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift