Fotograf:
Matoppskrift.no
Har du risrester i kjøleskapet, så er dette en av løsningene til å bli kvitt dem. Denne retten samt varianter av den er noe vi ofte lager hjemme til feks lunsj. Oppskriften inneholder
161 Kalorier,
16 g Karbo,
8 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt ris med egg er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,6 poeng fra 12 lesere
Lesere:
43364 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt ris med egg!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 161.46 | 327.49 | Kcal |
Protein | 8.25 | 16.73 | gram |
Karbohydrat | 16.02 | 32.49 | gram |
Kostfiber | 2.04 | 4.14 | gram |
Fett | 6.70 | 13.59 | gram |
Mettet fett | 1.50 | 3.04 | gram |
Salt | 1.14 | 2.32 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.03 | Kr 6.15 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 811 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 39,68 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bruk ris med ganske fast konsistens. Til denne retten bør risen kokes minst 2-3 timer før den stekes, slik at den kan avkjøles fullstendig. Hvis ikke vil den være så fuktig at riskornene kleber seg sammen.
Pisk eggene lett i en bolle sammen med en klype salt og litt vårløk.
Varm oljen i en stekepanne eller wok. Ha i eggeblandingen og rør og vend den til blandingen er fast, men ikke tørr.
Tilsett ris og rør om slik at kornene skilles. Rør inn resten av saltet og erter. Strø resten av vårløken over og server.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6595)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Wok
Land:
Kina
Innlagt dato:2013-08-11
Oppdatert dato:2013-08-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift