Fotograf:
Rosemarie Rodriguez
Denne har vi spist flere varianter av i de siste årene. Vi lagde denne med hermetisk ananas, men man kan og bruke frisk anans som vi har gjort på en annen oppskrift.
Vi brukte og risrester fra kjøleskapet.
Dette er en mild og barnevennlig versjon
I andre varianter brukes bla: Paprika, chili, cashew nøtter ++ Oppskriften inneholder
122 Kalorier,
15 g Karbo,
7 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Sesam, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Thai stekt ris med ananas er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Thai stekt ris med ananas!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 121.88 | 503.99 | Kcal |
Protein | 6.68 | 27.62 | gram |
Karbohydrat | 14.87 | 61.49 | gram |
Kostfiber | 1.28 | 5.29 | gram |
Fett | 3.68 | 15.22 | gram |
Mettet fett | 0.93 | 3.85 | gram |
Salt | 1.50 | 6.22 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.42 | Kr 18.28 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 241 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 48,8 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok ris om du ikke har det ferdig.
Varm litt sesamolje i en stekepanne og stek raskt løk, hvitløk, skinke og erter. Ca 2-3 minutter eller til løken er myk.
Rør inn ananas og stek 3 minutter mer.
Pisk egget og lag en liten plass til det i panna. Hell det i og la det tykne litt før det røres sammen med det andre. Dvs egget skal være i slike små biter.
Rør rundt til det stivner helt.
Rør så inn sukker, salt, pepper og hvitløksalt. Og til slutt røres risen inn med en tregaffel. Stekes til alt er gjennomvarmt. Før servering så sprinkles det med soyasaus.
Pynt evt med strimlet vårløk og urter som vi gjorde.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Rosemarie Rodriguez
(Intern: 32082)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Wok
Land:
Thailand
Innlagt dato:2015-07-14
Oppdatert dato:2015-07-14
Lesere:
2473 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift