Bakelsa oppbevarer du i en tett kakeboks. (Du kan med fordel legge en tallerken oppå bakelsa under oppbevaring også i kakeboksen.)
Lykke til! Nå har du sjansen å bidra med å holde en gammel tradisjon ved like. Oppskriften inneholder
192 Kalorier,
24 g Karbo,
4 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Strandabakelse - Stranda bakelse er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 7 lesere
Lesere:
14233 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Strandabakelse - Stranda bakelse med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 192.32 | 5 193.49 | 74.19 | Kcal |
Protein | 4.28 | 115.58 | 1.65 | gram |
Karbohydrat | 24.07 | 650.00 | 9.29 | gram |
Kostfiber | 1.48 | 39.97 | 0.57 | gram |
Fett | 8.44 | 227.92 | 3.26 | gram |
Mettet fett | 5.06 | 136.64 | 1.95 | gram |
Salt | 0.02 | 0.64 | 0.01 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.93 | Kr 52.12 | Kr 0.74 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 700 totalt | 2 700 pr porsj | 39 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 50,06 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 70
stykker
Bland 60 gr. sukker i 1,2 liter vatn og
1 stk. egg røres i.
3 dl. kremfløte halvpiskes før den blandes i vatnet.
3 dl. seterrømme blandes i vatnet.
800 gr. kveitemjøl røres sammen med resten, så dette blir ei god røre. Bruk gjerne mikser.
La denne røra stå i minimum 1 time.
Steking
Har du et Strandabakelse jern, kan du begynne å steike egne Strandabakelse.
Du trenger en gammeldags kokeplate, elektrisk støpejernsplate, på ca. 17 cm i diameter. Har du kjeramisk topp, kan denne kjøpes billig som enkel kokeplate.
Finn en gammel femøring, og legg denne i gropa på kokeplata, for å unngå lys ring i midten av ferdigsteikte bakelse.
Når jernet er varmet opp, har du ei lita ause (øse) som du legger passelig med røre på det oppvarmet jernet. (Ikke smør jernet, da røra er feit nok for å slippe jernet etter steking.)
Lukk jernet forsiktig. Ha litt trøkepapir i hånden som du trykk med på jernet forskjellige plasser for å fordele røra jevnt inne i jernet mens bakelset steker.
Snu jernet så bakelset stekes likt på begge sider.
Varmen skal ikke være for sterk, denne regulerer du med erfaring. Jo flere bakelser du steker, vil erfaringer gjøre at dette går lettere.
(Jeg har selv stekt fleire tusen bakelse)
Overskytende røre som tyter ut fra jernet, fjerner du under steking lett med å bruke spissen av en potetskreller.
Når bakelset er ferdigstekt, tar du dette ut av jernet og legger det ferdig bakelset lagvis på flatt underlag. Oppå stabelen med bakelse, mens du steker disse, legger du ein flat ting som gir litt press og jevne bakelse. (dette kan være alt fra en talerken, treplate el.l)
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Jon Bratli
(Intern: 27715)
Kategori:
Kaker
Land:
Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2010-10-19
Oppdatert dato:2010-10-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift