Fotograf:Frukt.no Strata betyr "lagvis med steinarter og jord" i den geologiske terminologien. I gastronomien er strata en amerikansk ovnsrett - lagvis med brød og grønnsaker som bl.a. spinat, brokkoli eller grønnkål. En super måte å få brukt brød- og grønnsakrester på.
Oppskriften inneholder 166 Kalorier, 16 g Karbo, 8 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skjær brødet i terninger.
Pisk egg, melk, muskat og sennep sammen, og ha i brødterningene.
Sett til side.
Fres løk og hvitløk i olje i en panne.
Del brokkoli i små biter og ha i pannen. Fres et par minutter til.
Ha i spinat (som er godt skylt) og fres videre til spinaten faller sammen. Tilsett litt salt og pepper.
Trekk pannen bort fra platen og avkjøl noen minutter.
Smør en liten ildfast form.
Legg i brødblanding, revet ost og grønnsakene lagvis. "Klapp" den godt sammen. Avslutt med litt revet ost på toppen.
La formen hvile i minimum 30 minutter før den stekes.
Stel strataen midt i ovnen på 200 grader C i ca. 30 minutter. Den skal være fast og gyllen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 32834)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2017-01-27
Oppdatert dato:2017-01-27