Fotograf:Brodogkorn.no Brødpudding er en perfekt måte å få brukt opp brødrestene. En brødpudding er ikke bare en brødpudding. Du kjenner kanskje mest til de søte? Men visste du at en brødpudding fint kan være middag?
Oppskriften inneholder 139 Kalorier, 8 g Karbo, 9 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-melk, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fjern den grove stilken på grønnkålen og skyll godt. Forvell grønnkålen i kokende vann i ett minutt. Hell av kokevannet og avkjøl i iskaldt vann. Press ut så mye vann som mulig. Grovkutt grønnkålen mens den er sammenpresset og ha den i en bolle.
Del vårløk i biter. Stek den i litt olje til den er myk og blank og begynner å bli gyllen. Bland den med grønnkålen.
Kutt sjampinjong i biter, og stek den i resten av oljen til den er gyllen. Bland med purre og grønnkål.
Skjær brødet i terninger. Sett til side 2 dl av brødterningene og bland resten med grønnkål, vårløk, sopp, det meste av osten, hakket gressløk og timian. Smak til med salt og pepper.
Bland egg, melk og sennep i en bolle.
Smør en ildfast form og hell i brødblandingen. Hell eggemassen i formen og klem forsiktig ned med en sleiv. Fordel resten av brødbitene og osten på toppen. La stå i minst 30 minutter slik at brødet suger til seg så mye av eggeblandingen som mulig.
Sett formen midt i ovnen og stek ved 180-200 °C i 50-60 minutter, eller til eggemassen har satt seg og overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl puddingen i 5-10 minutter. Server gjerne med en grønn salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 34790)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2019-11-22
Oppdatert dato:2019-11-22