Fotograf:
Alf Börjesson
Denne tørrfisksuppen er krydret med bacon og chorizo, og er en smaksrik suppe som varmer. Den smaker perfekt med en rik italiensk rødvin. Oppskriften inneholder
106 Kalorier,
2 g Karbo,
16 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Spor-av-melk, Spor-av-sennep, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Suppe med tørrfisk, bacon og chorizo er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
5224 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Suppe med tørrfisk. bacon og chorizo!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 106.48 | 751.75 | Kcal |
Protein | 15.93 | 112.47 | gram |
Karbohydrat | 1.82 | 12.85 | gram |
Kostfiber | 0.55 | 3.88 | gram |
Fett | 3.82 | 26.97 | gram |
Mettet fett | 0.93 | 6.57 | gram |
Salt | 0.34 | 2.39 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.41 | Kr 59.37 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 824 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,83 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Surr finhakket hvitløk og chili i olivenolje.
Tilsett hermetiske tomater, sukker og laurbærblad, og la det koke på svak varme i 20 minutter, til det tykner.
Skjær bacon og chorizopølse i små terninger og klippfisken i biter på ca. 2 cm. Grovhakk løk og skjær paprika i biter.
Surr bacon og chorizopølse i en stekepanne i noen minutter. Tilsett løk, paprika og tørrfisk og surr videre i 3-4 minutter. Tilsett olivenolje om nødvendig.
Ha blandingen over i tomatsausen sammen med fiskekraften.
Kok opp og la suppen småkoke i 1-2 minutter.
Smak til med pepper, salt og evt. chilipulver om du vil ha mer smak.
Server suppen rykende varm med brød og aïoli.
Tips:
Tomatsausen kan siles eller kjøres med stavmikser for å få en glattere suppe.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29472)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-17
Oppdatert dato:2013-04-17
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift