Svele med pudding inneholder
98 Kalorier,
16 g Karbo,
5 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Svele med pudding har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Svele med pudding er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
7616 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Svele med pudding!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 98.07 | 3 214.50 | Kcal |
Protein | 4.85 | 158.97 | gram |
Karbohydrat | 15.76 | 516.57 | gram |
Kostfiber | 0.48 | 15.73 | gram |
Fett | 1.63 | 53.43 | gram |
Mettet fett | 0.67 | 21.96 | gram |
Salt | 0.10 | 3.37 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.68 | Kr 55.07 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 278 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 64,28 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Visp egg og sukker lett sammen, tilsett melk og lag en klumpfri røre med melet. La det svelle. Røren skal være så tynn at den flyter ut over hella. Ikke glatt med øsen. Ha forholdsvis sterk varme, da blir svelene mykere.
Kok opp melken til puddingen, dryss på gryn og kok opp.
Rør sauspulveret ut i melken til jevning og tilsett mot slutten. Gi et oppkok og smak til med sukker. Fyll svelene med pudding på midten og rull sammen med den ”prikkete siden ut”.
Svele med pudding er brukt i hele Stryn i festlige sammenkomster. Det varierer litt på oppskriftene, men felles er at de er tynne, fine sveler med mye egg i. Puddingen blir enkelte steder tilsett pisket kremfløte eller rosiner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13306)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift