Sverdfisk med tomater og sardeller





Sverdfisk med tomater og sardeller inneholder 119 Kalorier, 1 g Karbo, 13 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Sverdfisk med tomater og sardeller har beregnet å ha følgende allergener Fisk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sverdfisk med tomater og sardeller er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
6skive(r)sverdfisk, hver på ca 225 g
1dashsalt
nymalt pepper
5ssolivenolje
1stkløk, hakket
375grplommetomater, uten skinn og frø, hakket
1sssardell (hermetiske, salte ansjosfileter), finhakket
2sstomatpuré, oppløst i 1/2 dl tørr hvitvin
20stksvarte oliven, renset for steiner og grovhakket
0,5dlfrisk bladpersille, hakket, pluss ekstra persille til pynt
sitronbåter


Annonse



Næringsdeklarasjon for Sverdfisk med tomater og sardeller!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier118.60408.77Kcal
Protein13.3846.12gram
Karbohydrat1.284.41gram
Kostfiber0.642.21gram
Fett6.5222.47gram
Mettet fett0.551.90gram
Salt0.571.95gram
Pris på oppskriftenKr 24.17Kr 83.31Kroner
Hele oppskriften veier2 068 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(espadarte à lisboeta)

Smør en ildfast form som er stor nok til at fisken kan ligge i ett lag, med olje.

Dryss salt og pepper på fisken og sett den i kjøleskapet til du skal steke den. Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Ha i løk og fres i ca 8 minutter, til den er mør. Ha i tomat, ansjos, tomatpuré rørt ut i hvitvin, oliven og persille og la det småkoke i ca 5 minutter, til det tykner.

Legg fiskeskivene i den smurte formen. Øs tomatsaus over. Stek i ovn i ca 15 minutter ved 200 C, til fisken er ugjennomsiktig tvers igjennom.

Ta formen ut av ovnen og dryss på persille. Server med en gang, rett fra formen, med sitronbåter til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6560)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12
Lesere: 2334 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.