Fotograf:Frukt.no Syltet rødløk er en delikatesse som passer godt som tilbehør f.eks. til middagen, til grillmaten og til tacoen. Det er også kjempegodt i en pokebolle. Enkel å lage - enkel å spise.
Rens og skjær rødløken i tynne skiver.
Ha løken over på rene, varme glass.
Kok opp vann, eddik, sukker, pepperkorn og laurbærblad, og rør til sukkeret er oppløst.
Sil laken for å fjerne pepperkorn og laurbærblad.
Hell den kokende laken over løken og lukk glasset.
Avkjøl.
Løken er klar til bruk etter en times tid, men den blir bedre og bedre etter hvert.
Næringberegning av konserverede grønnsaker er litt vanskelig, i og med at en normalt bare spiser selve grønnsakene og ikke drikker laken. Derfor er beregningene på disse ikke helt riktig.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 35764)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Konservering Innlagt dato:2021-07-19
Oppdatert dato:2021-07-19