Syltet sellerirot



Syltet sellerirot oppskrift.
Fotograf: Frukt.no
Sellerirot egner seg godt til sylting. Prøv syltet sellerirot som tilbehør til svinekjøtt, oksekjøtt, and, lammekjøtt og fet fisk. Den er også nydelig i salater. Fin gave til matentusiasten som har alt.

Oppskriften inneholder 75 Kalorier, 17 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Selleri, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Syltet sellerirot er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 171 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
300grsellerirot

Lake

1dleddik, 7 %
1,5dlsukker
3dlvann
0,5tssalt
2tshel rosépepper
1tshele korianderfrø
3stklaurbærblad




Kalorier og næringsinnhold i Syltet sellerirot med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier74.61626.57Kcal
Protein0.705.88gram
Karbohydrat16.66139.91gram
Kostfiber1.5513.02gram
Fett0.231.93gram
Mettet fett0.050.42gram
Salt0.443.68gram
Pris på oppskriftenKr 4.34Kr 36.45Kr .-
Hele oppskriften veier840 totalt840 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo89,31 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bland ingrediensene til laken, kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp.
Sett oven på 100 grader og varm opp 2-3 rene glass.
Skrell selleriroten, bruk gjerne en potetskreller eller en skarp kniv.
Skjær roten i skiver som du igjen skjærer tynnere skiver og så videre i fyrstikkstore staver. Bruk gjerne mandolin om du har, eller bruk en skarp kniv.
Legg sellerirotstavene på varme, sterile glass.
Hell kokende lake over sellerirotstavene, sett på lokk og la glasset avkjøles i romtemperatur.
Sellerirotstavene er klare til bruk allerede når glasset er avkjølt, men blir enda bedre om de får stå et døgn eller to før bruk. De holder seg godt.

Næringberegning av konserverede grønnsaker er litt vanskelig, i og med at en normalt bare spiser selve grønnsakene og ikke drikker laken. Derfor er beregningene på disse ikke helt riktig.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 35756)
Tilberedningstid: 10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Konservering
Diett/allergi: Veganer
Innlagt dato:2021-07-19
Oppdatert dato:2021-07-19


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Søt agurkpickles.Søt agurkpickles.
Denne retten har 52,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltede rødbeter 3.Syltede rødbeter 3.
Denne retten har 65,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltede drueagurker med pepper og hvitløk.Syltede drueagurker med pepper og hvitløk.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltet sellerirot.Syltet sellerirot.
Denne retten har 74,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylta gresskar.Sylta gresskar.
Denne retten har 148,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.