Fotograf:
Kim HoltheTartar med ørret og østers er ganske enkelt rå nytelse, og rømmesaus med pepperrot spisser smaken. Dette er en oppskrift som passer veldig godt til forrett eller tapas. Oppskriften inneholder
174 Kalorier,
1 g Karbo,
12 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tartar - ørret og østers er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Tartar - ørret og østers!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 173.66 | 166.89 | Kcal |
Protein | 11.96 | 11.49 | gram |
Karbohydrat | 1.18 | 1.13 | gram |
Kostfiber | 0.25 | 0.24 | gram |
Fett | 13.40 | 12.88 | gram |
Mettet fett | 4.94 | 4.75 | gram |
Salt | 0.12 | 0.12 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.91 | Kr 11.45 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 384 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
Skjær ørretfilet i svært små terninger, bruk renskåret filet uten den brune delen av kjøttet.
Kutt østerskjøtt i små terninger, og ta vare på østersvannet.
Hakk persille og sjalottløk.
Bland ingrediensene til tartaren og smak den til med østerskraft, olivenolje, salt og pepper
Rømmesaus
Rør sammen rømme, kremfløte og revet pepperrot.
Tilsett friskpresset sitron til sausen tykner litt.
Smak sausen til med sukker og gressløk.
Server tartar med rømmesaus på en seng av frisk salat, pynt med lakserogn. Ristet brød er godt tilbehør.
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29483)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Fingermat/tapas
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-18
Oppdatert dato:2013-04-18
Lesere:
1640 totalt.
Sett din karakter på oppskriften!
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift