Terrine av lettsaltet svineknoke inneholder
78 Kalorier,
2 g Karbo,
8 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Terrine av lettsaltet svineknoke har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Terrine av lettsaltet svineknoke er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5287 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Terrine av lettsaltet svineknoke!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 78.28 | 153.70 | Kcal |
Protein | 7.66 | 15.04 | gram |
Karbohydrat | 1.89 | 3.71 | gram |
Kostfiber | 0.87 | 1.71 | gram |
Fett | 4.26 | 8.36 | gram |
Mettet fett | 1.76 | 3.46 | gram |
Salt | 0.35 | 0.68 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.91 | Kr 9.64 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 964 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,65 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Avkjøl den kokte knoken, og rens for skinn og evt litt fett og ben. Sil kraften og kok den inn. Reduser til om lag halvparten. Del kjøttet i biter og vend i ”sirups”-kraften.
Skrell løk og kok dem i lettsaltet vann ca 1 minutt. La renne av i en sil. Rens kålbladene og skjær bort den tykke stilken. Forvell bladene raskt i lettsaltet vann, og tørk. Fres dem så forsiktig i litt smør. Krydre med salt og pepper.
Rens sopp og skjær i biter. Stek dem i varm olje. Krydre. Varm opp honning og tilsett løk. La det koke sakte til løken er helt glassert av honning.
Legg tre lag plastfilm på benken. Legg en firkant på ca 40 x 25 cm av kålbladene. De skal overlappe hverandre. Fordel kjøtt på kålen, men la det være igjen en stripe på 2-3 cm rundt det hele. Legg sopp som en stripe midt på. Rull sammen som en rullekake. Prøv å rulle jevnt og stramt. Knytt endene stramt igjen. Settes i kjøleskapet natten over.
Før servering fjernes plastfolien og rulladen skjæres i skiver av ønsket tykkelse. Pensle overflatene med god olivenolje. Serveres med god brødbakst, en god salat og for eksempel en fløte- eller hvitvinssaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10996)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Terrine
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift