Fotograf:
Kylling.no
Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus inneholder
133 Kalorier,
7 g Karbo,
8 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk, Selleri, Sennep, Soya, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
6252 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 132.84 | 905.97 | Kcal |
Protein | 8.21 | 55.99 | gram |
Karbohydrat | 6.91 | 47.13 | gram |
Kostfiber | 1.62 | 11.05 | gram |
Fett | 7.68 | 52.38 | gram |
Mettet fett | 4.67 | 31.85 | gram |
Salt | 0.26 | 1.79 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.71 | Kr 45.76 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 728 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 20,8 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp alle ingrediensene til kraften i en kjele. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og legg den i kraften. La fileten trekke til steketermometeret viser 68 °C. Ta opp fileten og pakk den i folie. La den hvile i 15 minutter.
Tyttebærsaus
Bland alt utenom fløten og varm opp. Tilsett fløten og varm opp igjen. Reduser sausen uten lokk til den tykner.
Kok poteter og selleri møre i lettsaltet vann. Hell fra vannet og damp dem litt. Tilsett smør og spe med melk til passe konsistens. Smak til med muskat, salt og kvernet pepper.
Glaserte grønnsaker – små gulrøtter, biter av kålrot og persillerot, rosenkål og aspargesbønner (eller ta de grønnsakene du liker). Kan gjøres i forveien, grønnsakene forvelles og blansjere i smør og sukker rett før servering. Stekte små kantareller.
Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Glaser grønnsakene i stor panne med smør og dryss litt sukker og sitronsaft over.
Server skiver av urtetrukket kalkunfilet på en seng av potet og sellerimos, glaserte grønnsaker, stekte kantareller og tyttebærsaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 25526)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-03-15
Oppdatert dato:2009-03-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift