Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus



Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus inneholder 133 Kalorier, 7 g Karbo, 8 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus har beregnet å ha følgende allergener Fisk, Gluten, Melk, Selleri, Sennep, Soya, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere: 6252 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1stkkalkunfilet 750 g

Kraft:

kraft/buljong så det dekker fileten
0,5stkløk i biter
1stkgulrot
1bit(er)sellerirot
1stklaurbærblad
noen hele pepperkorn
evt. noen stilker av friske urter

Tyttebærsaus:

4sstyttebær rørte eller 4 ss tyttebærsyltetøy
2ssworchestershiresaus
2sssennep
2sssitronsaft
3dlkremfløte
1sssoya
salt og kvernet pepper

Potet og sellerimos:

Ca 700grpoteter, skrelt, i biter
300grsellerirot, skrelt, i biter
Ca 100grsmør
Ca 1,5dlmelk
litt muskatnøtt
salt og kvernet pepper




Næringsdeklarasjon for Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier132.84905.97Kcal
Protein8.2155.99gram
Karbohydrat6.9147.13gram
Kostfiber1.6211.05gram
Fett7.6852.38gram
Mettet fett4.6731.85gram
Salt0.261.79gram
Pris på oppskriftenKr 6.71Kr 45.76Kroner
Hele oppskriften veier2 728 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo20,8 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kok opp alle ingrediensene til kraften i en kjele. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og legg den i kraften. La fileten trekke til steketermometeret viser 68 °C. Ta opp fileten og pakk den i folie. La den hvile i 15 minutter.
Tyttebærsaus
Bland alt utenom fløten og varm opp. Tilsett fløten og varm opp igjen. Reduser sausen uten lokk til den tykner.

Kok poteter og selleri møre i lettsaltet vann. Hell fra vannet og damp dem litt. Tilsett smør og spe med melk til passe konsistens. Smak til med muskat, salt og kvernet pepper.

Glaserte grønnsaker – små gulrøtter, biter av kålrot og persillerot, rosenkål og aspargesbønner (eller ta de grønnsakene du liker). Kan gjøres i forveien, grønnsakene forvelles og blansjere i smør og sukker rett før servering. Stekte små kantareller.

Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Glaser grønnsakene i stor panne med smør og dryss litt sukker og sitronsaft over.

Server skiver av urtetrukket kalkunfilet på en seng av potet og sellerimos, glaserte grønnsaker, stekte kantareller og tyttebærsaus.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 25526)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-03-15
Oppdatert dato:2009-03-15


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalkun med pastasaus og Norzolaost.Kalkun med pastasaus og Norzolaost.
Denne retten har 128,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettsaltede kalkunlår med raspeballer.Lettsaltede kalkunlår med raspeballer.
Denne retten har 37,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus.Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsau.
Denne retten har 132,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.