Fotograf:Kylling.no
Lettsaltede kalkunlår med raspeballer inneholder 37 Kalorier, 4 g Karbo, 3 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr Lettsaltede kalkunlår med raspeballer har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Sennep, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bland sammen saltlaken og la den koke noen minutter. Avkjøl.
Del kalkunlåret ved lårfestet. Legg kjøttet i laken og la det stå kaldt 2-3 dager. Pass på at kjøttet holder seg nede i laken (lett press).
Skyll saltlaken av kjøttet. Kok opp vannet, ha i kjøtt, hele peppere og grovdelte grønnsaker. Vannet skal bare såvidt dekke lårene. La det koke opp og skum godt av. Lårene skal trekke i ca. 2 timer (til kjøttet løsner fra beina).
Raspeballer
Kok opp vann eller kraft i en stor kjele. Riv potetene og bland med resten av ingrediensene. Form små baller og la dem trekke i 25-30 minutter.
Rotmos:
Kok grønnsakene møre og mos dem. Spe med litt kraft og en klatt smør. Smak til med salt og pepper.
Lys timiansaus:
Ha smør og mel i en kjele og spe med kraft og fløte. La sausen koke minst 5 minutter. Smak til med sennep, salt og pepper. Dryss i hakket timian.
Før servering trekkes skinnet av lårene. Ta eventuelt vare på litt av det for å sprøsteke til pynt. Skjær kjøttet opp i pene skiver. Ved siden av timiansaus og raspeball smaker det godt med rotmos og eventuelt sennep til. Pynt med krispet lårskinn og litt frisk timian.
Tips:
Kraften du får når du koker kalkunlårene egner seg godt til ertesuppe laget med rester fra lårkjøttet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 3438)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-02-14
Oppdatert dato:2003-02-14
Lesere: 4561 totalt.