Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Lettsaltede kalkunlår med raspeballer oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Lettsaltede kalkunlår med raspeballer



Lettsaltede kalkunlår med raspeballer oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Lettsaltede kalkunlår med raspeballer inneholder 37 Kalorier, 4 g Karbo, 3 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Lettsaltede kalkunlår med raspeballer har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lettsaltede kalkunlår med raspeballer er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkkalkunlår

Saltlake:

3litervann
4dlsalt
5sssukker
0,75sssalpeter (fra apotek)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Koking:

Ca 3litervann
noen hele hvit pepper
1stkgulrot
0,5stkløk
0,5stkpurre
1stklaurbærblad

Raspeballer:

2stkkokte kalde poteter
6stkpoteter, rå
2dlbyggmel
0,5dlhvetemel
1tssalt
0,5tspepper
lettsaltet vann eller kraft til koking

Rotmos:

1stkkålrot
2stkgulrøtter
litt kraft
1dashsmør
salt og nykvernet, hvit pepper

Lys timiansaus:

Ca 1,25sssmør
2sshvetemel
4dlkraft
1tssennep
1dlmatfløte
salt og pepper
Ca 1,5sshakket timian




Næringsdeklarasjon for Lettsaltede kalkunlår med raspeballer!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier36.93983.79Kcal
Protein2.5267.13gram
Karbohydrat3.84102.30gram
Kostfiber0.5715.18gram
Fett1.1530.64gram
Mettet fett0.4712.52gram
Salt4.93131.29gram
Pris på oppskriftenKr 2.17Kr 57.81Kroner
Hele oppskriften veier10 656 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo41,59 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bland sammen saltlaken og la den koke noen minutter. Avkjøl.
Del kalkunlåret ved lårfestet. Legg kjøttet i laken og la det stå kaldt 2-3 dager. Pass på at kjøttet holder seg nede i laken (lett press).
Skyll saltlaken av kjøttet. Kok opp vannet, ha i kjøtt, hele peppere og grovdelte grønnsaker. Vannet skal bare såvidt dekke lårene. La det koke opp og skum godt av. Lårene skal trekke i ca. 2 timer (til kjøttet løsner fra beina).

Raspeballer
Kok opp vann eller kraft i en stor kjele. Riv potetene og bland med resten av ingrediensene. Form små baller og la dem trekke i 25-30 minutter.

Rotmos:
Kok grønnsakene møre og mos dem. Spe med litt kraft og en klatt smør. Smak til med salt og pepper.

Lys timiansaus:
Ha smør og mel i en kjele og spe med kraft og fløte. La sausen koke minst 5 minutter. Smak til med sennep, salt og pepper. Dryss i hakket timian.

Før servering trekkes skinnet av lårene. Ta eventuelt vare på litt av det for å sprøsteke til pynt. Skjær kjøttet opp i pene skiver. Ved siden av timiansaus og raspeball smaker det godt med rotmos og eventuelt sennep til. Pynt med krispet lårskinn og litt frisk timian.

Tips:
Kraften du får når du koker kalkunlårene egner seg godt til ertesuppe laget med rester fra lårkjøttet.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 3438)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-02-14
Oppdatert dato:2003-02-14
Lesere: 4561 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus.Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsau.
Denne retten har 131,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettsaltede kalkunlår med raspeballer.Lettsaltede kalkunlår med raspeballer.
Denne retten har 36,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun med pastasaus og Norzolaost.Kalkun med pastasaus og Norzolaost.
Denne retten har 128,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.