Fotograf:
Frukt.no
Vaniljepudding med jordbær er en liten vri på jordbær med fløte - for deg som ønsker litt variasjon i jordbærserveringen. Oppskriften inneholder
139 Kalorier,
10 g Karbo,
2 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Vaniljepudding med jordbærkompott er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Vaniljepudding med jordbærkompott!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 139.44 | 384.47 | Kcal |
Protein | 1.87 | 5.16 | gram |
Karbohydrat | 10.26 | 28.29 | gram |
Kostfiber | 0.91 | 2.51 | gram |
Fett | 9.90 | 27.30 | gram |
Mettet fett | 6.27 | 17.29 | gram |
Salt | 0.04 | 0.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.05 | Kr 16.68 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 103 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 29,43 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av dem og smelt dem i kokende vann.
Visp kremfløten stiv og bland den med lettsømme og sukker. Splitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Rør dem i fløteblandingen eller bruk 1 ts godt vaniljesukker.
Rør et par skjeer av fløteblandingen i gelatinen, rør deretter dette i resten av fløteblandingen.
Pensle fire små former eller en rundform tynt-tynt med olje og hell fløteblandingen i. Dekk formen og sett den kaldt så vaniljepuddingen stivner - ca 3 timer.
Rens og del jordbærene. Kok dem møre med vann og sukker, men ikke til mos.
Løsne puddingene forsiktig langs kanten av formen. Bruk en spiss kniv. Hvelv puddingene ut på serveringsfat og hell jordbærkompotten rundt.
Pynt evt. med noen mynteblader.
Puddingen kan lages dagen i forveien.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3907 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 27875)
Tilberedningstid:
Lang tid
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-12-01
Oppdatert dato:2010-12-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift