Vestlandsk Napoleonskake inneholder
359 Kalorier,
29 g Karbo,
5 g Protein og
24 g Fett pr 100 gr
Vestlandsk Napoleonskake har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Vestlandsk Napoleonskake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 11 lesere
Lesere:
19069 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Vestlandsk Napoleonskake!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 358.80 | 9 005.88 | Kcal |
Protein | 5.02 | 126.00 | gram |
Karbohydrat | 28.65 | 719.12 | gram |
Kostfiber | 1.99 | 49.95 | gram |
Fett | 24.46 | 613.95 | gram |
Mettet fett | 4.86 | 121.99 | gram |
Salt | 0.77 | 19.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.27 | Kr 56.98 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 510 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,93 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Napoleonskake på Vestlandet lages ikke slik det gjøres i resten av landet. Den vestlandske varianten er delt i to lag. Et lag med tykk vaniljekrem i bunnen og et lag med pisket krem oppå.
Melet eltes godt med 100 g av margarinen, salt, sitronsaft og vann. La deigen hvile ca 15 minutter.
Resten av margarinen pakkes inn i deigen og kjevles ut 4x4. La deigen hvile mellom hver gang. Børst godt bort overflødig mel før du bretter.
Du vil ha behov for litt bakemel på platen når du kjevler.
Behandle platene forsiktig etter at de er stekt, de knekker lett.
Fyll med vaniljekrem(evt uten egg) i bunn og pisket krem over. Når toppen er lagt på og glasuren smurt forsiktig utover slik at butterdeigen ikke sprekker eller at glasuren drar smuler med seg, kan du bruke en skrå kniv og dele kaken opp i stykker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13645)
Kategori:
Kaker
Diett/allergi:
Uten egg
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-18
Oppdatert dato:2003-05-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift