Villsvinskinke



Villsvinskinke inneholder 72 Kalorier, 1 g Karbo, 10 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Villsvinskinke har beregnet å ha følgende allergener Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Villsvinskinke er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 12341 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner
2,5kgvillsvinskinke med ben
1sssalt
0,5tspepper
5stkeinerbær, knusteIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Koking:

Ca 2,5stkgulrøtter
1stk storpurreløk
1bit(er)sellerirot
1stkløk
5dlbuljong
1helflaske(r)rødvin, 75 cl

Krydderbrunt:

1kvist(er)timian
noen persillekvaster
1stklaurbærblad

Saus:

8dlbuljong
2ssarrowrot
1dashsalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Villsvinskinke!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier71.66380.44Kcal
Protein10.3955.16gram
Karbohydrat1.125.95gram
Kostfiber0.482.55gram
Fett1.628.60gram
Mettet fett0.472.50gram
Alkohol1.44 %
Salt0.613.24gram
Pris på oppskriftenKr 19.30Kr 102.46Kroner
Hele oppskriften veier5 309 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo6,25 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skjær bort svor og en del av fettet på skinken. Gni den inn med salt, pepper og knuste einerbær. La den ligge 1 time.

Stikk inn et steketermometer i skinkens tykkeste del. Pass på at det ikke støter mot benet.

Skrell og rens gulrøtter, purreløk, sellerirot og løk. Skjær grønnsakene i biter og legg dem i en gryte. Legg i skinken. Hell på buljong og mesteparten av vinen. Legg i krydderbunten.

Kok opp og skum av. La så skinken syde under lokk over svak varme til termometeret viser 75 C. Ta gryten av varmen og la skinken ligge i buljongen i ca 20 minutter før den skjæres opp.

Sil kraften og la den stå en stund slik at fettet stivner og kan fjernes.

Mål opp ca 8 dl og rør ut arrowrot med resten av vinen. Kok opp og visp ned jevningen. Smak til sausen.

Skjær opp skinken og server den med poteter, ananas og nektarinsalat samt saus.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10820)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.