Vingelé med bladgull og vaniljekrem



Vingelé med bladgull og vaniljekrem inneholder 168 Kalorier, 18 g Karbo, 3 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Vingelé med bladgull og vaniljekrem har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Vingelé med bladgull og vaniljekrem er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4351 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
3dlsøt vin
5dlvann
1dlsherry
1dlfriskpresset appelsinjuice
1stksitron
180grsukker
17plate(r)gelatin
1 plate bladgull

Vaniljekrem:

2dlmelk
3dlfløte
1stang(stenger)vaniljestang
100grsukker
4stkeggeplommer
20grmaizena




Næringsdeklarasjon for Vingelé med bladgull og vaniljekrem!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier168.16417.65Kcal
Protein2.837.03gram
Karbohydrat18.4545.82gram
Kostfiber0.150.37gram
Fett7.0017.39gram
Mettet fett4.0510.06gram
Alkohol2.82 %
Salt0.040.11gram
Pris på oppskriftenKr 7.38Kr 18.33Kroner
Hele oppskriften veier1 987 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo43,88 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Lag vaniljekremen først. Del vaniljestangen på langs og skrap ut margen. Kok opp stangen og margen med melk og fløte. Rør eggeplommer, sukker og maisenna sammen i en bolle. Spe fløtemelken i eggemassen under omrøring. Sil blandingen tilbake i gryten og gi den et oppkok, slik at kremen tykner. Settes til avkjøling.

Lag vingeleen. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Kok opp vann, appelsinjuice, sukker og saften fra sitronen. Avkjøl dette litt og smelt i de krystede gelatinplatene. Når laken er lunken, tilsettes sherryen og vinen. Når geleen skal til å stivne, vispes bladgullet inn med en sølvgaffel.

Fyll geleen i en pen form med mønster. Sett den kaldt og la den stivne. Hvelv geleen på et fat.

Server denne eksklusive geleen sammen med vaniljekremen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8611)
Kategori: Dessert
Land: Norge
Fylke: Aust Agder
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-24
Oppdatert dato:2003-04-24


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Blåbærgranité.Blåbærgranité.
Denne retten har 50,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Martini-dessert.Martini-dessert.
Denne retten har 109,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tequilamousse.Tequilamousse.
Denne retten har 245,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødvinsgelé med råkrem 3.Rødvinsgelé med råkrem 3.
Denne retten har 175,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødvinsgelé med råkrem.Rødvinsgelé med råkrem.
Denne retten har 163,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Zabaglione.Zabaglione.
Denne retten har 222,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Martini Rosé-gelé med jordbær og rabarbra med følge av mandelkjeks.Martini Rosé-gelé med jordbær og rabarbra med.
Denne retten har 205,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.