Vingelé med bladgull og vaniljekrem inneholder
168 Kalorier,
18 g Karbo,
3 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Vingelé med bladgull og vaniljekrem har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Vingelé med bladgull og vaniljekrem er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4351 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Vingelé med bladgull og vaniljekrem!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 168.16 | 417.65 | Kcal |
Protein | 2.83 | 7.03 | gram |
Karbohydrat | 18.45 | 45.82 | gram |
Kostfiber | 0.15 | 0.37 | gram |
Fett | 7.00 | 17.39 | gram |
Mettet fett | 4.05 | 10.06 | gram |
Alkohol | 2.82 % | | | |
Salt | 0.04 | 0.11 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.38 | Kr 18.33 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 987 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 43,88 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Lag vaniljekremen først. Del vaniljestangen på langs og skrap ut margen. Kok opp stangen og margen med melk og fløte. Rør eggeplommer, sukker og maisenna sammen i en bolle. Spe fløtemelken i eggemassen under omrøring. Sil blandingen tilbake i gryten og gi den et oppkok, slik at kremen tykner. Settes til avkjøling.
Lag vingeleen. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Kok opp vann, appelsinjuice, sukker og saften fra sitronen. Avkjøl dette litt og smelt i de krystede gelatinplatene. Når laken er lunken, tilsettes sherryen og vinen. Når geleen skal til å stivne, vispes bladgullet inn med en sølvgaffel.
Fyll geleen i en pen form med mønster. Sett den kaldt og la den stivne. Hvelv geleen på et fat.
Server denne eksklusive geleen sammen med vaniljekremen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8611)
Kategori:
Dessert
Land:
Norge
Fylke:
Aust Agder
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-24
Oppdatert dato:2003-04-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift