Nyttårsaften er ikke bare champagnedrinker men og godt drikke hele kvelden for de som ønsker det. Jeg har det i det siste lagt inn flere typiske festdrinker som er ypperlige i festlig lag på bla nyttårskvelden, men som og kan brukes i andre festlige lag. Samt at jeg har funnet noen eldre som kan pas....
Nå om sommeren blir en overøst med masse fancy drinker med mer eller mindre ukjente ingredienser. I tillegg er
det blitt så moderne med smakssatte brennevin og stilige likører. Men i følge Rune Kaarbø på Bakgården Bar er det
noen som går igjen og som er så enkle at selv far kan lage dem.....
Vi er mange som feirer det nye året med champagne eller musserende vin. Og vanligvis drikkes champagne alene. Men hvorfor ikke prøve champagne i en drink? Det kan passe som velkomstdrink eller som festdrink senere på kvelden.....
Etter en krevende uke tidligere i august, med konkurranser, enestående håndarbeid og eksepsjonelle cocktails slo Charles Joly fra Aviary i Chicago, USA, 47 av verdens beste bartendere og kapret den ærverdige tittelen DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2014.....
Etter to veldig hektiske dager med konkurranser i København, har Norge fått en ny mester i drinkmiksing under den nordiske finalen av Diageo World Class. Årets vinner er Jesper Høst fra No.19 i Oslo.....
En enkel oversikt over de forskjellige typer glass som brukes i en bar. Litt om bruk og håndtering av disse. Ofte er en spesiell type glass knyttet til en drinktype eller råvare. Feks champagneglass til champagne, collinsgrall til collins drinker osv....
Det fins flere hovedtyper av drinker som man kan lage, og her er de mest kjente. Her er de enkelt gruppert opp med link til oversikt ovr de enkelte typene.....
Utstyr som det er greit å ha i en bar avhenger av størrelsen og typen. Det er forskjell på hjemmebar og en profesjonell bar.
Bilder kommer fra Alt om Bar, leverandør av barutstyr og tilbehør. Alt utstyr i denne artikkelen kan kjøpes fra Alt om Bar.....
Når det gjelder utvalget av alkohol i en bar, så avhenger dette selvfølgelig av økonomien for en hver.I professionelle barer er det ett mye større utvalg og man kan mikse mange flere typer drinker. Men det går an å spare inn på innkjøp ved å kjøpe det som er mest anvendelig, og feks bruke en del sir....
Her er en del enkle og greie tips å ta med seg ved blanding av drinker og opptreden i baren. Du finner råd for hygiene, miksing, pynt og diverse annet....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.