10 oppskrifter med lange


Oppdatertdato: 2023-02-22 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Lange er en av mine favoritter. Og for dere som er usikre på denne, så er den liknende torsk i kjøttet, men mer fast i fisken:) Og kan bakes, stekes ved siden av koking. Noen syns utseendet er litt rart, siden den er lang og smal, men smak på den og du blir overbevist. Flere av oppskriftene er bakt lange i ovnen på en eller annen måte.Så igjen så anbefaler jeg denne fisken på det varmeste.
Lykke til: Hilsen Knut

Annonse



Lange med tomater og oliven


Prøv også Lange med tomater og oliven.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.03.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

600 gr med langefilet

2 ss rapsolje
1 løk finhakket
1 stang selleri finhakket
100 gr sorte oliven
450 gr tomater, gjerne cherry hakket
3 ss kapers
1 dash salt og pepper
litt persille til pynt


Gryte med lange med middelhavssmak. Vi brukte lange, men oppskriften skulle opprinnelig bruke sverdfisk. Ved siden av brukte vi ris, men for eksempel små krydderstekte poteter hadde nok passet fint.
Lange er og min egen favorittfisk. Den er fastere enn torsk og minner litt om kveite i konsistens og smak. Men ikke så dyr.


Fremgangsmåte

Bruk en stor og dyp stekepanne. Varm opp oljen og surr løk og selleri i 5 minutter til de er myke. Imens grovhakker du halvparten av olivenene. Hell alle olivenene, tomater og kapers i panna og smak til med litt salt og pepper.
La dette stå å småputre i 15 minutter.

Del langefileten opp i 4 store biter og legg den i panna. Legg på lokk og la det surre i 10 minutter, snu fisken forsiktig og la surre ekstra 10 minutter.

Server med dryss av bladpersille.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 78,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Ovnsbakt lange på en seng av blomkålris


Prøv også Ovnsbakt lange på en seng av blomkålris.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.07.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

600 g langefilet, uten skinn og bein
1 ss rapsolje
1 dash salt og pepper

Blomkålris
0.5 stk sitron
1 stk blomkål
1 ts tørket persille
2 ss persille, frisk
0,5 stk finhakket løk
1 ss rapsolje
2 ss parmesan, revet
2 ss jarlsberg, revet

Tilbehør
6 stk gul cherrytomat delt i 2
4 ss smeltet smør


Lange er en fisk som er fast og smakfull. Ikke så vanlig, men verd å vente på. Blomkålris er en god variant av grønnsaker og smaker godt med løk og ost.


Fremgangsmåte

Fisken
Rens og del i severingsstykker.
Varm olje i en panne. Brun fisken på begge sider. Krydre og skru ned varmen. La den bli gjennomstekt under lokk.

Blomkålris
Rens kålen og riv den på ett grovt rivjern. Bland den med sitronsaft.

Ha rapsolje i en stekepanne, stek løken blank først, ha i blomkål og stek den blank/gyllen på medium varme i 4-5 minutter. Rør sammen med hakket persille og ostene.

Servering
Legg en klatt blomkålris på tallerkenen. Så fisken over, 1 ss smeltet smør og gule cherrytomater delt i 2 ved siden av. Andre grønnsaker kan og brukes selvfølgelig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 85,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Ovnsbakt lange med grønnsaker


Prøv også Ovnsbakt lange med grønnsaker.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.11.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

1 stk løk i tynne skiver
2 fedd hvitløk hakket fint
2 stk gulrot i staver
2 stilk selleri i biter + bladene
1 stk potet i skiver
2 ss olivenolje
1 ss smør
8 stk cherrytomat, rød delt i 2
0,5 stk gul paprika i skiver
0,5 stk rød paprika i skiver
2 ts provencekrydder
600 g langefilet uten skinn og ben
salt og pepper etter smak
saften av ½ stk sitron
125 gr mozzarella reven


Lange er en nydelig fisk som er ganske fast i fisken:). Den holder fasongen og her med gode grønnsaker i en form kommer den til sin rett. Men om vi brukte lange vil det og passe med andre hvite fisker som sei, hyse, steinbit ol.
Tips prøv med noen skiver fennikel i formen.


Fremgangsmåte

I ovn ved 200°C i ca. 20 minutter i midten.
Først kutt fileten i passende biter og dryss litt salt og pepper over og sett til side
Rens og skjær løken i tynne ringer. Hakk hvitøken. Skrell og skjær gulrøtter og selleri i tynne skiver, del tomatene. Rens og skjær paprikaene i brede strimler.

Fres løk, hvitløk, gulrot, selleri, potet i olje til løken er blank og grønnsakene halvt møre.
Hell grønnsakene over i et ildfast fat som er penslet med litt olje, legg i cherrytomater og paprikabiter. Dryss på salt, pepper og provencekrydder og press sitronsaft over.

Legg fiskefiletene midt ned i grønnsakene. Drypp litt olje over fisken.
Ett dryss med mozzarella til slutt
Bak retten midt i ovnen til alt er gjennomstekt/kokt. Server poteter eller godt brød til. La gjesten presse over litt lime eller sitron før man spiser,

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 87,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Bakt lange med grønnsaker.

Bakt lange med grønnsaker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.12.2002
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

600-700 g fiskefilet,
1,5 dl hakket løk eller purre,
1 dl stangselleri i terninger,
1 dl hakket persille eller dill,
1 ts salt,
1 knivsodd hvit pepper,
2 ss smør,
1 knivsodd paprika,
2-3 ss tomatpure.



Fremgangsmåte

Skyll fiskefiletene og la dem renne av. Bland løk, selleri og kryddergrønt. Legg blandingen i en smurt vannfast form. Plasser fiskefiletene oppå. Krydre med salt og hvit pepper. Fordel smøret på fisken og strø paprika over.
Stek fisken i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter. Spe med tomatpureen ved siden av fisken etter ca. 10 minutters steketid.

Den ferdige retten serveres med kokte poteter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 112,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Middelhavsgryte med lange.

Middelhavsgryte med lange


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.12.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Jan Nilsen/Impuls

Ingredienser

800 g langefilet, uten skinn og bein
olje
salt og pepper

Tilbehør
8 stk vaktelegg
1 stk sjalottløk
3 dl vann
2 ss eddik
3 skiver hermetisk paprika
8 stk hermetiske artisjokkhjerter, i olje
oliven, sorte, uten sten
baguette
basilikum, frisk


I denne ovnsbakte retten med lange har vi latt oss inspirere av smaker fra middelhavet. Tilbehøret tar deg rett tilbake til Sør-Frankrikets matparadis.


Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 150 °C.
Legg lange i en ildfast form smurt med olje.
Pensle fisken med olje, krydre med salt og pepper.
Bakes i stekeovnen til langen er gjennomstekt, ca. 15 minutter.

Tilbehør
Kok vaktelegg til de er hardkokte i ca. 3 minutter, og avkjøl og del i to.
Skjær sjalottløk i ringer og kok i vann med tilsatt eddik i 3 minutter.
Skjær hermetisk paprika i biter og artisjokkhjerter i to.
Flak langen og server med tilbehøret og ristet baguette. Pynt gjerne med frisk basilikum.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 120,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lange i tomatsaus.

Lange i tomatsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.11.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

800 g langefilet, uten skinn og bein
1 dl ost, revet
olivenolje

Tomatsaus
1 boks hermetiske tomater, grovhakkede
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1,5 ts salt
1 ts pepper
1 dl ost, revet
2 ss smør

Tilbehør
potet


Ovnsbakt lange i tomatsaus med hvitløk og olivenolje gir en smak av middelhavet. Denne retten er enkel å lage og smaker nydelig.
Lange er en torskefisk men er fastere og hvitere i kjøttet enn torsk. Den er en av våre store favoritter hjemme.
Vi bruker den stekt, ovnsbakt og dampet.


Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær lange i porsjonsstykker og rull dem i ost.
Legg langen i en ildfast form smurt i olivenolje.

Tomatsaus
Finhakk hvitløk.
Kok hermetiske tomater, hvitløk og olivenolje til det blir en fyldig saus, og rør inn salt og pepper.
Hell tomatsausen over fisken og topp med revet ost og smørklatter.
Bakes midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.
Server lange i tomatsaus med kokt potet.

Tips:
For å friske opp retten kan du gjerne servere en grønn salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 98,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dampet lange med pesto.

Dampet lange med pesto


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 20.03.2022
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 poteter
400 gr langefilet
1 dash salt og pepper

2 stk gulrot i strimler
200 gr spinat
4 skiver bacon
4 ss smør

1 sitron delt i 2

2 ss ferdig grønn pesto


Vi syns lange er bedre enn torsk. Den er fast i fisken, og når sønnen ringer og sier han har fisket lange, så slår vi alltid til med en eller annen fiskerett.
Fisken kan og kokes, men vi har en slik dampgryte og fisken blir mer fast da, og går ikke så lett i stykker. Her har vi og dampet gulrot og spinat.


Fremgangsmåte

Kok poteter.
Del fisk i 2 fileter og damp dem ferdige med salt og pepper.

Strimle gulrot og damp de først. Og spinat dampes bare fort til slutt da det går veldig fort. Kan og bare kokes.
Stek baconskivene litt sprø, sammen med 2 halve sitroner som brukes til pynt og som da skal skvises over.
Fisken serveres som på bildet, med pesto og bacon på topp, og hell over smeltet smør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 90,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Langetaco med avocado.

Langetaco med avocado


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.01.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

500 gram langefile uten skinn og bein
1 pakke tacokrydder eller lag tacokrydder selv
2 ss rapsolje til steking

8 tortillalefser
2 stk avocado i skiver
1 stk mango i skiver
1 skive rødkål
1 stk grønn chili i skiver
8 ss majones
4 håndfuller revet ost

1 lime i skiver


Taco med fisk er godt, men vanligvis ser man oppskrifter med laks. Her bruker vi lange som er en ganske fast og kompakt fisk som passer fint i taco. Servert med avocado skiver og i vårt tilfelle majones er dette snadder


Fremgangsmåte

Skjær langefiletene i 2 cm store terninger. Ha de i en plastose sammen med tacokrydderet, vend og bland godt sammen. Alle sidene skal dekkes. Stek fisken i litt rapsolje på middels varme i 6 – 8 minutter. Husk å vende dem slik at alle sidene blir stekt.


Skjær opp avocado, rødkål, mango, chili og rasp ost.
Fordel utover lefsene og dryss ost over. Legg ett par striper majones på og skvis litt limejuice over.
Man kan evt servere sømme ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 184,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønnsakspanert lange.

Grønnsakspanert lange


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.04.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

700 g langefilet, uten skinn og bein
2 ss olivenolje
0,5 stk squash, grønn
0,5 stk aubergine
1 stk paprika, rød
1 stk paprika, gul
1 stk rødløk
2 ss persille, frisk
2 ss gressløk
5 ss griljermel
4 ss parmesan, revet
salt og pepper

Tilbehør
potetmos
sitron


Lange har et hvitt, fast fiskekjøtt som passer godt til masse smaker. Derfor har vi panert den i grønnsaker og urter i denne oppskriften.


Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 °C.
Skjær lange i serveringsstykker, pensle dem med olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Skjær squash, aubergine, paprika og rødløk i små terninger, og finhakk persille og gressløk. Bruk gjerne en urtehakker på grønnsakene, hvis du har.
Bland grønnsaker, urter, griljermel og parmesan, og vend fisken i blandingen.
Ha fisken på et stekebrekk dekket med bakepapir, og bak i stekeovnen i 12-15 minutter.
Server lange med potetmos og sitronbåter. Dryss gjerne litt persille over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 74,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert lange med koriandersalsa og fullkornsris.

Marinert lange med koriandersalsa og fullkornsris


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.04.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

700 g langefilet, uten skinn og bein
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
1 ss karri
2 ts chilisaus
salt og pepper
olivenolje

Salsa
1 stk chili, rød
1 stk lime
1 bunt koriander, frisk
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje

Tilbehør
2 fedd hvitløk
1 stk brokkoli
2 ss olivenolje
2 dl hønsebuljong
0,5 ss maisennamel
salt og pepper
persille, frisk
ris, fullkorn


Her har du en oppskrift som setter smaksløkene i høyspenn. Marinert lange med koriandersalsa og fullkornsris er eksotisk, smakfullt og enklere enn du tror!


Fremgangsmåte

Skjær lange i serveringsstykker.
Finhakk hvitløk og bland det sammen med olivenolje, karri og chilisaus.
Mariner fisken i blandingen i minimum 30 minutter.
Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i olivenolje på middels sterk varme, i 3 minutter på hver side.

Salsa
Fjern stilk og frø fra chili, og press saften av lime.
Kjør alle ingrediensene i en blender eller med en stavmikser, og sett til side.

Tilbehør
Finhakk hvitløk og del brokkoli i buketter.
Fres det i olivenolje i en kasserolle til brokkolien så vidt er blitt mør.
Tilsett hønsebuljong og gi det et oppkok.
Smak til kraften med salt og pepper, og la det koke i 1 minutt.
Bland maisennamel i kaldt vann og rør det inn i kraften.
Dryss persille over før servering.
Server lange med koriandersalsa, grønnsaker og fullkornsris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 153,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3379
Grillmat.treningsmat.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.