Lange er en av mine favoritter. Og for dere som er usikre på denne, så er den liknende torsk i kjøttet, men mer fast i fisken:) Og kan bakes, stekes ved siden av koking. Noen syns utseendet er litt rart, siden den er lang og smal, men smak på den og du blir overbevist. Flere av oppskriftene er bakt lange i ovnen på en eller annen måte.Så igjen så anbefaler jeg denne fisken på det varmeste.
Lykke til: Hilsen Knut
Lange med tomater og oliven
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.03.2018Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
600 gr med langefilet
2 ss rapsolje
1 løk finhakket
1 stang selleri finhakket
100 gr sorte oliven
450 gr tomater, gjerne cherry hakket
3 ss kapers
1 dash salt og pepper
litt persille til pynt
Gryte med lange med middelhavssmak. Vi brukte lange, men oppskriften skulle opprinnelig bruke sverdfisk. Ved siden av brukte vi ris, men for eksempel små krydderstekte poteter hadde nok passet fint.
Lange er og min egen favorittfisk. Den er fastere enn torsk og minner litt om kveite i konsistens og smak. Men ikke så dyr.Fremgangsmåte
Bruk en stor og dyp stekepanne. Varm opp oljen og surr løk og selleri i 5 minutter til de er myke. Imens grovhakker du halvparten av olivenene. Hell alle olivenene, tomater og kapers i panna og smak til med litt salt og pepper.
La dette stå å småputre i 15 minutter.
Del langefileten opp i 4 store biter og legg den i panna. Legg på lokk og la det surre i 10 minutter, snu fisken forsiktig og la surre ekstra 10 minutter.
Server med dryss av bladpersille.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
78,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ovnsbakt lange på en seng av blomkålris
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.07.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
600 g langefilet, uten skinn og bein
1 ss rapsolje
1 dash salt og pepper
Blomkålris
0.5 stk sitron
1 stk blomkål
1 ts tørket persille
2 ss persille, frisk
0,5 stk finhakket løk
1 ss rapsolje
2 ss parmesan, revet
2 ss jarlsberg, revet
Tilbehør
6 stk gul cherrytomat delt i 2
4 ss smeltet smør
Lange er en fisk som er fast og smakfull. Ikke så vanlig, men verd å vente på. Blomkålris er en god variant av grønnsaker og smaker godt med løk og ost.Fremgangsmåte
Fisken
Rens og del i severingsstykker.
Varm olje i en panne. Brun fisken på begge sider. Krydre og skru ned varmen. La den bli gjennomstekt under lokk.
Blomkålris
Rens kålen og riv den på ett grovt rivjern. Bland den med sitronsaft.
Ha rapsolje i en stekepanne, stek løken blank først, ha i blomkål og stek den blank/gyllen på medium varme i 4-5 minutter.
Rør sammen med hakket persille og ostene.
Servering
Legg en klatt blomkålris på tallerkenen. Så fisken over, 1 ss smeltet smør og gule cherrytomater delt i 2 ved siden av. Andre grønnsaker kan og brukes selvfølgelig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
85,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ovnsbakt lange med grønnsaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.11.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 stk løk i tynne skiver
2 fedd hvitløk hakket fint
2 stk gulrot i staver
2 stilk selleri i biter + bladene
1 stk potet i skiver
2 ss olivenolje
1 ss smør
8 stk cherrytomat, rød delt i 2
0,5 stk gul paprika i skiver
0,5 stk rød paprika i skiver
2 ts provencekrydder
600 g langefilet uten skinn og ben
salt og pepper etter smak
saften av ½ stk sitron
125 gr mozzarella reven
Lange er en nydelig fisk som er ganske fast i fisken:). Den holder fasongen og her med gode grønnsaker i en form kommer den til sin rett. Men om vi brukte lange vil det og passe med andre hvite fisker som sei, hyse, steinbit ol.
Tips prøv med noen skiver fennikel i formen.Fremgangsmåte
I ovn ved 200°C i ca. 20 minutter i midten.
Først kutt fileten i passende biter og dryss litt salt og pepper over og sett til side
Rens og skjær løken i tynne ringer. Hakk hvitøken. Skrell og skjær gulrøtter og selleri i tynne skiver, del tomatene. Rens og skjær paprikaene i brede strimler.
Fres løk, hvitløk, gulrot, selleri, potet i olje til løken er blank og grønnsakene halvt møre.
Hell grønnsakene over i et ildfast fat som er penslet med litt olje, legg i cherrytomater og paprikabiter. Dryss på salt, pepper og provencekrydder og press sitronsaft over.
Legg fiskefiletene midt ned i grønnsakene. Drypp litt olje over fisken.
Ett dryss med mozzarella til slutt
Bak retten midt i ovnen til alt er gjennomstekt/kokt. Server poteter eller godt brød til. La gjesten presse over litt lime eller sitron før man spiser,
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
87,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Bakt lange med grønnsaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.12.2002Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
600-700 g fiskefilet,
1,5 dl hakket løk eller purre,
1 dl stangselleri i terninger,
1 dl hakket persille eller dill,
1 ts salt,
1 knivsodd hvit pepper,
2 ss smør,
1 knivsodd paprika,
2-3 ss tomatpure.
Fremgangsmåte
Skyll fiskefiletene og la dem renne av. Bland løk, selleri og kryddergrønt. Legg blandingen i en smurt vannfast form. Plasser fiskefiletene oppå. Krydre med salt og hvit pepper. Fordel smøret på fisken og strø paprika over.
Stek fisken i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter. Spe med tomatpureen ved siden av fisken etter ca. 10 minutters steketid.
Den ferdige retten serveres med kokte poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
112,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Middelhavsgryte med lange
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.12.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Jan Nilsen/ImpulsIngredienser
800 g langefilet, uten skinn og bein
olje
salt og pepper
Tilbehør
8 stk vaktelegg
1 stk sjalottløk
3 dl vann
2 ss eddik
3 skiver hermetisk paprika
8 stk hermetiske artisjokkhjerter, i olje
oliven, sorte, uten sten
baguette
basilikum, frisk
I denne ovnsbakte retten med lange har vi latt oss inspirere av smaker fra middelhavet. Tilbehøret tar deg rett tilbake til Sør-Frankrikets matparadis.Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 150 °C.
Legg lange i en ildfast form smurt med olje.
Pensle fisken med olje, krydre med salt og pepper.
Bakes i stekeovnen til langen er gjennomstekt, ca. 15 minutter.
Tilbehør
Kok vaktelegg til de er hardkokte i ca. 3 minutter, og avkjøl og del i to.
Skjær sjalottløk i ringer og kok i vann med tilsatt eddik i 3 minutter.
Skjær hermetisk paprika i biter og artisjokkhjerter i to.
Flak langen og server med tilbehøret og ristet baguette. Pynt gjerne med frisk basilikum.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
120,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lange i tomatsaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.11.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
800 g langefilet, uten skinn og bein
1 dl ost, revet
olivenolje
Tomatsaus
1 boks hermetiske tomater, grovhakkede
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1,5 ts salt
1 ts pepper
1 dl ost, revet
2 ss smør
Tilbehør
potet
Ovnsbakt lange i tomatsaus med hvitløk og olivenolje gir en smak av middelhavet. Denne retten er enkel å lage og smaker nydelig.
Lange er en torskefisk men er fastere og hvitere i kjøttet enn torsk. Den er en av våre store favoritter hjemme.
Vi bruker den stekt, ovnsbakt og dampet.Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær lange i porsjonsstykker og rull dem i ost.
Legg langen i en ildfast form smurt i olivenolje.
Tomatsaus
Finhakk hvitløk.
Kok hermetiske tomater, hvitløk og olivenolje til det blir en fyldig saus, og rør inn salt og pepper.
Hell tomatsausen over fisken og topp med revet ost og smørklatter.
Bakes midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.
Server lange i tomatsaus med kokt potet.
Tips:
For å friske opp retten kan du gjerne servere en grønn salat til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
98,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Dampet lange med pesto
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
20.03.2022Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 poteter
400 gr langefilet
1 dash salt og pepper
2 stk gulrot i strimler
200 gr spinat
4 skiver bacon
4 ss smør
1 sitron delt i 2
2 ss ferdig grønn pesto
Vi syns lange er bedre enn torsk. Den er fast i fisken, og når sønnen ringer og sier han har fisket lange, så slår vi alltid til med en eller annen fiskerett.
Fisken kan og kokes, men vi har en slik dampgryte og fisken blir mer fast da, og går ikke så lett i stykker. Her har vi og dampet gulrot og spinat.Fremgangsmåte
Kok poteter.
Del fisk i 2 fileter og damp dem ferdige med salt og pepper.
Strimle gulrot og damp de først. Og spinat dampes bare fort til slutt da det går veldig fort. Kan og bare kokes.
Stek baconskivene litt sprø, sammen med 2 halve sitroner som brukes til pynt og som da skal skvises over.
Fisken serveres som på bildet, med pesto og bacon på topp, og hell over smeltet smør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
90,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Langetaco med avocado
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.01.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
500 gram langefile uten skinn og bein
1 pakke tacokrydder eller lag tacokrydder selv
2 ss rapsolje til steking
8 tortillalefser
2 stk avocado i skiver
1 stk mango i skiver
1 skive rødkål
1 stk grønn chili i skiver
8 ss majones
4 håndfuller revet ost
1 lime i skiver
Taco med fisk er godt, men vanligvis ser man oppskrifter med laks. Her bruker vi lange som er en ganske fast og kompakt fisk som passer fint i taco. Servert med avocado skiver og i vårt tilfelle majones er dette snadderFremgangsmåte
Skjær langefiletene i 2 cm store terninger. Ha de i en plastose sammen med tacokrydderet, vend og bland godt sammen. Alle sidene skal dekkes. Stek fisken i litt rapsolje på middels varme i 6 – 8 minutter. Husk å vende dem slik at alle sidene blir stekt.
Skjær opp avocado, rødkål, mango, chili og rasp ost.
Fordel utover lefsene og dryss ost over. Legg ett par striper majones på og skvis litt limejuice over.
Man kan evt servere sømme ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
184,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønnsakspanert lange
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.04.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
700 g langefilet, uten skinn og bein
2 ss olivenolje
0,5 stk squash, grønn
0,5 stk aubergine
1 stk paprika, rød
1 stk paprika, gul
1 stk rødløk
2 ss persille, frisk
2 ss gressløk
5 ss griljermel
4 ss parmesan, revet
salt og pepper
Tilbehør
potetmos
sitron
Lange har et hvitt, fast fiskekjøtt som passer godt til masse smaker. Derfor har vi panert den i grønnsaker og urter i denne oppskriften.Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 175 °C.
Skjær lange i serveringsstykker, pensle dem med olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Skjær squash, aubergine, paprika og rødløk i små terninger, og finhakk persille og gressløk. Bruk gjerne en urtehakker på grønnsakene, hvis du har.
Bland grønnsaker, urter, griljermel og parmesan, og vend fisken i blandingen.
Ha fisken på et stekebrekk dekket med bakepapir, og bak i stekeovnen i 12-15 minutter.
Server lange med potetmos og sitronbåter. Dryss gjerne litt persille over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
74,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Marinert lange med koriandersalsa og fullkornsris
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.04.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
700 g langefilet, uten skinn og bein
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
1 ss karri
2 ts chilisaus
salt og pepper
olivenolje
Salsa
1 stk chili, rød
1 stk lime
1 bunt koriander, frisk
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
Tilbehør
2 fedd hvitløk
1 stk brokkoli
2 ss olivenolje
2 dl hønsebuljong
0,5 ss maisennamel
salt og pepper
persille, frisk
ris, fullkorn
Her har du en oppskrift som setter smaksløkene i høyspenn. Marinert lange med koriandersalsa og fullkornsris er eksotisk, smakfullt og enklere enn du tror!Fremgangsmåte
Skjær lange i serveringsstykker.
Finhakk hvitløk og bland det sammen med olivenolje, karri og chilisaus.
Mariner fisken i blandingen i minimum 30 minutter.
Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i olivenolje på middels sterk varme, i 3 minutter på hver side.
Salsa
Fjern stilk og frø fra chili, og press saften av lime.
Kjør alle ingrediensene i en blender eller med en stavmikser, og sett til side.
Tilbehør
Finhakk hvitløk og del brokkoli i buketter.
Fres det i olivenolje i en kasserolle til brokkolien så vidt er blitt mør.
Tilsett hønsebuljong og gi det et oppkok.
Smak til kraften med salt og pepper, og la det koke i 1 minutt.
Bland maisennamel i kaldt vann og rør det inn i kraften.
Dryss persille over før servering.
Server lange med koriandersalsa, grønnsaker og fullkornsris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
153,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3379