Fotograf:Synøve Dreyer Ovnsbakt lange i tomatsaus med hvitløk og olivenolje gir en smak av middelhavet. Denne retten er enkel å lage og smaker nydelig.
Lange er en torskefisk men er fastere og hvitere i kjøttet enn torsk. Den er en av våre store favoritter hjemme.
Vi bruker den stekt, ovnsbakt og dampet.
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær lange i porsjonsstykker og rull dem i ost.
Legg langen i en ildfast form smurt i olivenolje.
Tomatsaus
Finhakk hvitløk.
Kok hermetiske tomater, hvitløk og olivenolje til det blir en fyldig saus, og rør inn salt og pepper.
Hell tomatsausen over fisken og topp med revet ost og smørklatter.
Bakes midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.
Server lange i tomatsaus med kokt potet.
Tips: For å friske opp retten kan du gjerne servere en grønn salat til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32654)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2016-11-17
Oppdatert dato:2016-11-17