Fotograf:Rosemarie Pettersen Gryte med lange med middelhavssmak. Vi brukte lange, men oppskriften skulle opprinnelig bruke sverdfisk. Ved siden av brukte vi ris, men for eksempel små krydderstekte poteter hadde nok passet fint.
Lange er og min egen favorittfisk. Den er fastere enn torsk og minner litt om kveite i konsistens og smak. Men ikke så dyr.
Bruk en stor og dyp stekepanne. Varm opp oljen og surr løk og selleri i 5 minutter til de er myke. Imens grovhakker du halvparten av olivenene. Hell alle olivenene, tomater og kapers i panna og smak til med litt salt og pepper. La dette stå å småputre i 15 minutter.
Del langefileten opp i 4 store biter og legg den i panna. Legg på lokk og la det surre i 10 minutter, snu fisken forsiktig og la surre ekstra 10 minutter.
Server med dryss av bladpersille.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 33819)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2018-03-30
Oppdatert dato:2018-03-30