Fotograf:Rosemarie Pettersen Lange er en torskefisk som er bare nydelig. Den er mer fast i fisken og passer til de fleste retter hvor torsk er involvert. Som regel er den og billigere enn torsken.
Pak choy kokes raskt i vann til de er myke. Deles så i 2 på langs. Paprika strimles. Før du steker fisken, steker du fort paprika og pakchoyen litt på hver side. Vi hadde og sitronen i stekepanna mest som ett forsøk.
Fiskefiletene renses totalt for bein, men skinnet skal sitte på om det er skinn. Bruk filetbiter som har bra tykkelse, og som er jevn i størrelsen. Ha mel, salt og pepper i en plastpose. Ha stykkene i posen og vend godt. Smalt olje og smør i panna. Stek over middels varme i noen få min. etter fiskens tykkelse. Skinnsiden stekes først. Når begge sider er stekt legges fisken på ett fat og før servering dryppes med sitronsaft.
Saus:
Smelt smør og fiskebuljongterninger. Tilsett fløte og ha i paprika. Ha i creme fraiche. La sausen koke i 15 min. Skvis sitron i sausen, og smak til med salt og pepper.
Server med saus, pakchoy, paprika og ris. Husk persilledusken:), eller persilledryss.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 35111)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2020-05-31
Oppdatert dato:2020-05-31